Image default
Arhiva

Masaža šake liječi stres

Umor i stres izazivaju lučenje laktične kiseline, koja je glavni krivac što osećamo napetost i grč u mišićima, objašnjava dr Majkl Rid Gač, direktor Instituta za akupresuru na Berkliju u Kaliforniji.
Najlakši, najbrži i najjeftiniji način da vas popusti napetost mišića i smanji se nivo stresa i umora koji osećate jeste masaža dlanova.

Možete da je izvodite bilo gde, u prevozu, na poslu ili dok gledate televizor, a nisu vam potrebni nikakvi rekviziti.

Već posle prve vježbe osjetićete kako vam se uspostavlja ravnoteža između duše i tjela, kako bol slabi, a umor nestaje.

Masirajte dlanove kad god se osjećate loše i ne budite lijeni za sebe.
Zagrijete dlanove
Dlanove prislonite jedan uz drugi tako da vam se prsti ukrštaju. Trljajte korjen između prstiju, prvo jednom, pa drugom rukom. Vježbu ponovite 20 puta za svaku ruku.

Otklonite sve blokade

Dlanove namažite kremom, pa palcem jedne ruke masirajte drugi dlan. Bolna mjesta pritiskajte duže. Ova vježba naročito pomaže osobama koje puno vremena provode za računarom i pate od ukočenih zglobova prstiju.

Limfna drenaža

Palcem i kažiprstom jedne ruke štipkajte snažno po tri puta kožicu između prstiju druge ruke. Ponovite vježbu drugom rukom. To će vam pokrenuti limfotok.

Ojačajte srce i pluća

Ruke namažite kremom i masirajte dlanove sa spoljne strane kružnim pokretima palca. Ova vežba je dobra za jačanje srčane i plućne funkcije, pa bi trebalo često da je praktikujete.

Opustite tetive
Ispružite desni dlan, pa ga snažno masirajte pesnicom druge ruke kao da je kotrljate po dlanu. Masirajte po dva minuta oba dlana. To će vam opustiti cjelo telo.

 

 

Dlanovi sa organima-zasajt

 

 

Related posts

Krajišnik izumio invalidska kolica koja se kontrolišu mislima

BMW predstavio osvježenu Seriju 1

Nova droga od ljudi pravi žive mrtvace : Spice stigao i u BiH

Leave a Comment