Mama napada: Situacije i događaji prilikom podizanja djece

Britanka Nikol Bon odlučila je da se otvorenim pismom obrati svim muževima koji nemaju razumijevanja za sve ono što njihove ljepše polovine urade u toku jednog dana, piše portal yumama.com.

Naime, ova tridesetčetvorogodišnja mama iz Londona pokrenula je blog pod nazivom “Mama napada” u kome opisuje svakodnevne situacije i događaje sa kojima se suočava prilikom podizanja četrnaestomjesečne djevojčice Popi.

Jedan tekst posvetila je svim “prezaposlenim” očevima, koji misle da je njihov posao prezahtjevan, a kako bi konačno shvatili kako izgledaju dani njihovih žena i kako bi se uključlili u odgajanje djece.

“Dragi babo koji se ne mučiš sa postporođajnim kilogramima, kao prvo, čestitam ti na novoj životnoj ulozi. Bebica sigurno liči na tebe i sigurno si preponosan! Nego, ostavimo to po strani. Vrijeme je da ti i ja obavimo ovaj mali razgovor!

Priča se da baš i ne “petljaš” mnogo oko bebe. Govore i da noću nosiš čepove za uši kako bi ustao odmoran i da očekuješ toplu večeru kada se vratiš sa posla.

Kažu da si izjavio da je majka tvog djeteta ustvari na nekoj vrsti godišnjeg odmora koji je ispunjen gledanjem televizije, kupovinom i dugim jutarnjim ispijanjem kahve. Dok ti, sa druge strane ne stižeš da uradiš ništa od dnevnih kućnih obaveza, jer si prezauzet zarađivanjem za pelene.

E pa, ovako stoje stvari: ne samo da nisi u pravu, nego si i prilično sebičan!

Svako jutro se probudiš poslije prespavane čitave noći, vjerovatno stigneš i da se istuširaš i da doručkuješ, zatim uskočiš u svoj auto i odeš na posao. Tokom dana komuniciraš sa odraslima, stigneš da popiješ kafu i ručaš. Koristiš mozak, imaš čak i vremena za razmišljanje i najvažnije, imaš i slobodu.

Za to vrijeme, nekoliko kilometara dalje, tvoja druga polovina šeta kućom kao zombi nakon što je odspavala čitava dva sata tokom noći. Nije još uvijek doručkovala, a popila je čak dva gutljaja čaja, koji sada stoji na stolu zaboravljen i hladan. Upravo je dojila (ponovo) i, pošto se beba smirila i zaspala, pokušaće da otrči do kupatila i da se istušira.

Upravo je našamponirala kosu (prvi put poslije nekoliko dana), a onda je beba počela da plače. Kako ne može da ignoriše plač, ona mokra izlazi iz kade i upravo trči da utješi vaše dijete. Zaboravlja na tuširanje, i ostatak dana provodi češući glavu na kojoj je ostalo sapunice.