Malina je naš spas od siromaštva?

Malina je doslovno postala naše domaće zlato, ”zlatna koka”, spas u ekonomskoj situaciji u kojoj se trenutno naš narod nalazi.

Veliki je broj porodica koje vide malinu kao jedini izvor zarade, nekima je to dopuna kućnog budžeta, ali uglavnom većina se okreće ovoj proizvodnji kao glavnom i osnovnom načinu zarade.

Svjesni da je uzgoj maline često težak i zahtijevan posao, posebno jer se malinari susreću sa brojnim problemima pa često sami eksperimentišu, mi vas savjetujemo da to ne radite, nego da se konsultujete sa agronomima i iskusnijim malinarima, učite na tuđim greškama. Nema potrebe da eksperimentišete ili postupate ”na svoju ruku”.

Što se tiče cijene otkupa maline, tj.isplate malinarima njihovog novca, iskreno se nadamo da će od naredne godine biti mnogo bolja i da će se trud malinara isplatiti. Pohvalno je to što su se aktivirale domaće kompanije, koje pomažu podizanje novih malinjaka, otkupa, savjetovanja i sl. Naše domaće kompanije ovom prilikom nećemo reklamisati pojedinačno 🙂 .
Naravno, svi mi znamo o kojima se kompanijama radi i samo možemo reći, svaka vam čast i samo tako nastavite.

Nadamo se da će i država malo više pažnje posvetiti ovom pitanju i uvesti poticaje i slično da se pomogne našem narodu. Svi se trebamo boriti, da narodu bude bolje, da bolje živimo.

Jedan od razloga pokretanja našeg portala jeste i besplatno savjetovanje poljoprivrednika, voćara, malinara,…

Svjesni smo da mnogima nije lahko izdvojiti 30,oo do 50,oo KM za izlazak agronoma na lice mjesta, pa na ovaj način imate priliku da uslikate vaš problem, pošaljete nam pitanja sa slikama problema, a neko od naših stručnih saradnika (agronoma) će sebi uzeti u obavezu da Vam u što skorije vrijeme pošalje adekvatan odgovor i savjet. I sve to naravno potpuno besplatno.

Ovo je način da mi damo od sebe koliko možemo u ime Boga, da pomognemo našim Bosancima i Hercegovcima, ali i drugima koji pokažu interesovanje za našim savjetima.

A vi dragi čitatelji, pratite nas, pitajte nas, pohvalite nas.

Potrudite se da se za nas čuje i da drugi dobiju priliku za besplatno savjetovanje.

Hvala Vam! Vaš pravisavjeti.info  tim!