Mali princ ide u Real Madrid

Ronaldo savjetovao predsjednika Reala: Portugalac u timu želi reprezentativca BiH

Jedan od glavnih prioriteta za Real Madrid u ljetnom prelaznom periodu, bez obzira na to kako će okončati sezonu, bit će pronalazak adekvatne zamjene za Luku Modrića koji u nogoma već ima 33 ljeta.

CR7 Florentinu Perezu rekao koga vidi kao idealnu zamjenu za Luku Modrića FOTO: ARHIV

CR7 Florentinu Perezu rekao koga vidi kao idealnu zamjenu za Luku Modrića FOTO: ARHIV

Iako Modrić s Realom ima ugovor do ljeta 2020 godine, glavni zadatak Los Blancosa je pronaći njegovog zamjenika, piše Diario Gol, dok drugi španski mediji pišu o povratku Hrvata u Englesku.

Prema navodima Diario Gol navodno je Cristiano Ronaldo od predsjednika Kraljeva Florentina Pereza zatražio da na Santiago Bernabeu dovede bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

– Mateo Kovačić još uvijek nije spreman za tu ulogu, a Dani Ceballos još je zeleniji, dok Toni Kroos nije isti tip igrača. U potragu za nasljednikom uključio se i Ronaldo koji je Florentinu Perezu rekao da bi idealna zamjena bio Miralem Pjanić, navodi Diario Gol.

Pjanićeva vrijednost procjenjuje se na 65 miliona eura, dok je Juventus bh. reprezentativca spreman pustiti za 80 miliona eura obeštećenja. Osim Reala Pjanića već neko vrijeme u svojim redovima želi vidjeti i PSG.faktor