Image default
Arhiva

Majka djevojčice optužila ga za prevaru: Billy Agić odgovorio na prozivke

Humani potez Billya Agića iz Jelaha i prodaja vlastitog automobila kako bi spasio život 11-godišnje djevojčice Nejle iz Kalesije, izazvao je veliku ovaciju na društvenim mrežama, ali i uzdrmao javnost kada je majka djevojčice optužila Agića za prevaru.

Nejla Suljkanović, 11-godišnja djevojčica, od samog rođenja ima dijagnosticiran Rettov sindrom, poremećaj u razvoju mozga koji je uzrokovao dobijanje šećera kao i iskrivljenje kičme, jer je već dugo vremena prikovana za krevet.

U razgovoru za Faktor, Agić objašnjava kako je sve počelo.

– Jednu noć javila mi se jedna dama iz Amerike. Kazala mi je za jednu teško bolesnu djevojčicu, kojoj je za liječenje potrebno  12. 000 eura. Zamolila me za pomoć, na što sam naravno pristao. Saopćila mi je da će poslati 600 KM. Zamolila me je da kupim slatkiša i ostalih stvari. Podigao sam novac, posjetio porodicu, snimio video gdje se vidi da sam uručio sve i naravno prikazao račun – veli  Agić na početku razgovora za Faktor.

VEZANI TEKST: Billy Agić prodaje automobil da bi spasio život djevojčici Nejli

Nedugo nakon toga, počele se pristizati optužbe od strane Selme Suljkanović, Nejline majke.
– Sinoć, protkana nekom idejom da se oblati moje ime, gospođa Suljaknović je ostavila komentar kako ja mjesec dana sakupljam pare za njeno dijete, da sam objavio svoje račune, a ne njene. Otišao sam u banku, napravio sam izvod sa svoja dva računa, na kojima se jasno vidi da nema nikakvih uplata, niti prevare kako njena majka tvrdi – ističe Agić.

Sve što je do sada urađeno, snimljeno je i dokumentovano na Facebooku.

– Sve što sam do sada uradio snimljeno je i dokumentovano, a dosta toga je već objavljeno na Facebooku. Pronašao sam i objavu od 1. septembra koju sam također podijelio na Facebooku, gdje je Nejlina majka rekla da su sakupili 20. 000 KM, te da im je jedan privatnik dao 4. 500 KM kao i privatni automobil da vozi Nejlu na operaciju u Zagreb 10. septembra – dodaje Agić.

Riječ je o tekstu na portalu Neon televizije koji je objavio humanu priču o Nejli i kalesijskom privatniku koji je donirao novac. Na portalu su objavljene i fotografije ovog susreta kao i izjava majke u kojoj govori da bi 10. septembra Nejla trebala ići na operaciju u Zagreb u kliniku “Arithera” gdje će joj biti urađena operacija kičme što će joj pomoći u lakšem disanju i neće imati tako česte napade koje sada ima.

Također, izjavila je kako je prikupila potrebni novac.

– Nije lako kada čujete ovako nešto, ali me to neće spriječiti da nastavim i dalje sa dobrim ljudima pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Već danas smo riješili i predali novac Edinu Hamziću iz Nemile koji treba ne operaciju noge, a potrebno mu je 6. 000 KM. To smo uspješno riješili, i nadam se da će uz Božiju pomoć Edin biti dobro. Bez obzira na ružne komentare, ja ću i dalje nastaviti da radim, jer mnogo je onih koji mi se često javljaju, velika su podrška. Ovo je samo jedna velika životna lekcija, ali bez obzira na sve, moramo nastaviti dalje, jer mnogo je onih kojima treba pomoći – poručio je za kraj Agić.

faktor.ba

Related posts

Brza vožnja ubija: Uzmi POUKU! (VIDEO)

Prvi koraci u pokretanju online posla

Supružnik koji pušta vjetrove može vam spasiti život!

Leave a Comment