Laserski senzor na novom iPhoneu

Mjeseci nas dijele od “iPhonea 8”, ali zahvaljujući informacijama koje cure od brojnih dobavljača sve se više slaže slika novog Appleovog telefona. On bi, prema najnovijim informacijama, trebao imati i neku tehnologiju prepoznavanja lica i gesti, objavila je firma Cowen and Company.

Njihov analitičar Timothy Arcuri navodi kako bi iPhone X (jer mu još nije poznato ime) trebao imati tu tehnologiju u OLED verziji, a nju će pogoniti laserski i infracrveni senzori u blizini prednje kamere. Ovdje se također navodi bežično punjenje, a ta OLED varijanta bi navodno trebala imati 5,8-inčni ekran.

Naravno, kako se radi o glasinama, treba ih uzeti s velikom dozom rezerve jer do septembra se još puno toga stigne promijeniti, prenosi Business Insider.

Apple je još 2013. kupio kompaniju Primesense koja radi infracrvene senzore i od tada se spominjalo kako bi mogla zaživjeti na nekom od budućih iPhonea. Ovaj novi senzor mogao bi tako poslužiti kao nova metoda potvrđivanja identiteta vlasnika, ali i kao temelj za neke od tehnologija proširene stvarnosti koje bi mogli vidjeti na telefonu.