Image default
Arhiva

Laptop iz ludih snova sa čak tri ekrana

Projekt Valerie je koncept kojeg je Razer prikazao na CES-u, a temelji se na Blade Pro prijenosniku koji je i više nego spreman za VR igre, a sada je dobio i još dva dodatna monitora ugrađena u kućište.

Razer koji je dobro poznat po gaming uređajima i periferiji, u četvrtak je na CES-u u Las Vegasu predstavio jedan od najimpresivnijih laptopa na sajmu. Radi se o konceptu koji bi sasvim sigurno mogao mijenjati način na koji se igramo, ali i radimo u bližoj budućnosti. Projekt Valerie prvi je prijenosnik s tri ugrađena monitora u samom uređaju.

I to kakva. Valerie dolazi s tri 17,3-inčna 4K ekrana, odnosno ukupno 11520×2160 piksela radne površine. Ekrane možete izvući iz središnjeg dijela, a za njihov rad zaslužna je Nvidijina Surround View tehnologija koja će sliku iz iste aplikacije razvući preko više monitora. Razer navodi i da će ga kreativci cijeniti jer nudi 100 posto Adobe RGB preciznosti boja.

– Višemonitorska desktop rješenja sve su veća nužnost za profesionalce, kreativce i gamere. Po prvi puta mi smo napravili rješenje koje korisnici mogu ponijeti sa sobom. Valerie obećava potpunu funkcionalnost tri ekrana bez ikakvih gnjavaža – navodi u priopćenju direktor Razera Min-Liang Tan.

Valerie se hardverski temelji na 17-inčnom Blade Pro računalu te je više nego spremna na pokretanje HTC Vive ili Oculus Rift igara. Znači tu je i7-6700HQ procesor, 32 GB RAM-a, NVIDIA GeForce GTX 1080 i opcije od 512 GB te 1 ili 2 TB SSD diskova. Uz sve te monitore, Valerie je debela 3,8 cm, a masa laptopa je 5,4 kilograma.

Istina, ovo je prilično teško za današnje standardne prijenosnike ili gaming laptope, ali opet nije da će ga to prikovati za stol. Iz Razera ne navode kad bi Valeri mogla na tržište i po kojoj cijeni.

Related posts

Ovo je najmanji USB na svijetu od 1 TB

SAVJETNICI

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Političari nemojte nam unesrećiti i sljedeće generacije

SAVJETNICI

Leave a Comment