“Krajiški div” se budi: AS Grupacija u januaru pokreće primarnu proizvodnju

Svakim danom tešanjski Holding u Velikoj Kladuši dobija novu bitku.
Naime, otkako je AS Grupacija kupila proizvodne pogone Agrokomerca, pokrenuta je proizvodnja, vrše se nova zapošljavanja, a probijaju se na nova tržišta.
Već izvoze u sve zemlje regiona, a prisutni su i u Evropi, Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kako je iz tešanjske grupacije najavljeno, “Krajiški div” polako se budi.

Već je pokrenuta proizvodnja u šest proizvodnih jedinica. Veliki broj nekadašnjih brendova je vraćen na police u trgovinama, a u skorijoj budućnosti najavljuju pokretanje novih.

“Početkom 2019. godine planiramo pokretanje primarne proizvodnje. Dobar dio posla smo uradili na ambijentalnom uređenju i u januaru planriramo useliti prve koke nosilje”, kazao je Ševal Delić, direktor AC Food.

Pored ove, rade na još nekoliko projekata i investicija. Jedna od važnijih je ona u poboljšanje kvalitete proizvoda. Za rad na vraćanje brendova angažirali su tehnologe koji rade u najvećim i najpoznatijim svjetskim kompanijama.

“Vi morate investirati da biste dobili znanje od eksperata koji to najbolje rade. Zajedno sa ekspertima iz Švicarske, Belgije, Turske i drugih zemalja napravili smo jedan dobar tim koji za internacionalne brendove rade najinovativnije proizvode”, rekao je Edhem Numić, direktor Direkcije za razvoj i marketing.

Emine Adjar, tehnolog ekspert iz Turske istakla je da je ovo druga posjeta ovoj kompaniji kojoj prenose svoje dvadesetogodišnje iskustvo u izradi čokolade i razvoju proizvoda.

Novi projekti zahtijevaju i nova zapošljavanja.

Nagovještavaju da im je već sad potreban veći broj tehnologa.