Krajiška policija počela raditi svoj posao: U Cazinu prekinut lanac trgovine drogama

Lov na dilere je počeo.

Samo da ne bude ko sa političarima neki sportski ribolov – uhvati , uslikaj i pusti …

Jučer je izvršena velika akcija MUP-a USK, podružnica Cazin, gdje je u reonu oko Prve i Druge srednje škole Cazin u novootvorenom ugostiteljskom objektu “Wolf” Cazin zaplijenjena određena količina narkotika, a dvije osobe su lišene slobode.

Naime, u ovoj akciji jedince MUP-a Cazin u krugu od 50 m, pored školskih ustanova Prva i Druga srednja škola Cazin, izvršili su pretres i zapljenu teških droga koje asociraju na heroin i kokain, gdje je objekat zapečaćen. Uporedo je izvršen pretres ugostiteljskog objekta “Big Brother” u naselju Ćoralići, čiji je rad također onemogućen do daljnjeg.
Uspjeh ove akcije daje poseban značaj što se očito planski otvaranjem ovog objekta željelo lakše rasturanje narkotika srednjoškolcima, koji se nalaze u krugu Sportske dvorane Cazin.

Više o ovoj akciji kazala nam je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

   – “Pripadnici Policijske stanice Cazin , zajedno sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove Bihać i radnicima Centra za socijalni rad Cazin, dana 15.02.2017.godine u vremenskom periodu od 20.00-23.30 proveli su zajedničku akciju na širem području općine Cazin a koja se odnosi na sprječavanje prodaje ili davanja alkoholnih pića maloljetnim licima, rad na crno ugostiteljskih objekata i  obilazak objekata gdje se priređuju igre na sreću. 
U ovoj akciji, prilikom kontrole ugostiteljskog objekta „ WOLF“,  koji je lociran  između dvije srednje škole u Cazinu,  vlasništvo G.I. rođen 1995. godine u Bihaću i O.A. rođen 1996.godine u Cazinu, policijski službenici su pronašli  u unutrašnjosti objekta pet manjih paketića sa sadržajem NN materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.”

 

nspekcijske poslove , ugostiteljski objekat „ Wolf“ kao i ugostiteljski objekat „ Big brother“ su  privremeno zapečećeni zbog  nelegalnog rada”. kazala je za Cazin.NET portparol MUP-a USK Snežana Galić.

Cazin.NET