Koza u Srbiji pojela 20.000 eura

Vjerovali ili ne / Koza u Srbiji pojela 20.000 eura

Sljedeća vijest bi bez problema mogla da se svrsta u rubriku „verovali ili ne“. Naime, kako piše portal arandjelovacinfo.rs, u domaćinstvu porodice Simić u selu Ranilović u općini Aranđelovac, koza Belka pojela je 20.000 eura, koje je porodica spremila za kupovinu 10 hektara zemlje.

Slikovni rezultat za KOZA EURI

Simići, ugledna i čestita porodica iz Ranilovića, riješila je da proširi svoje imanje i za to je spremila pozamašnu sumu od 20.000 eura, kako bi kupila 10 hektara zemlje. Ali, tog jutra sve je pošlo kako ne treba.

„Ustali smo rano, prebrojali novac, jer je trebalo da dođe čovjek od kojeg kupujemo zemlju kako bismo potpisali ugovor i čovjeka isplatili, pare su stajale na stolu u dnevnoj sobi, a mi smo otišli da doručkujemo. Moj tast je izašao, kao i svako jutro, da nahrani stoku, ali nije primijetio da nije zatvorio ulazna vrata i tu je nastala naša nesreća. Koza Belka koju imamo već nekoliko godina ušla je kroz otvorena vrata u dnevnu sobu i počela da jede pare sa stola“, kazala je kroz suze uplakana Milena.
Dodala je da kad su čuli šuškanje i buku njen muž je ustao od stola i samo što ga šlog nije strefio.

 

Belka je pojela pare sa stola, ostalo je oko 300 eura samo, a sve ostalo je bilo pojedeno.

„Muž od toga dana ništa ne govori, samo sjedi i šuti i gleda u jednu tačku. Belka nas je zavila u crno“, rekla je za Ar Info Milena.