Image default
Arhiva

Korist od slušanja jutranjih vijesti

Naučnici, takođe, ističu da loše vijesti koje čujemo izjutra direktno potkopavaju naš radni elan pa samim tim i našu produktivnost na poslu.

Na radiju, informativnim kanalima, aplikacijama, novinama i Facebooki smo izloženi vijestima koje su mahom negativne budući da onih dobrih nekako ima sve manje.

Naučnici su podijelili 110 “konzumenata” jutarnjih vijesti u dvije grupe od kojih je jedna nakon buđenja bila podvrgnuta 10-minutnom slušanju deprimirajućih novosti, dok je druga tokom tri minuta pratila pozitivne informacije.

Šest sati kasnije, svako od učesnika eksperimenta odgovarao je na upitnik kako bi se ustanovilo da li je i koliko stresiran, osnosno spokojan.

Test je pokazao da osobe izložene “lošim vibracijama” imaju 27 odsto više šansi da tokom dana budu deprimirane ili pod stresom. Istraživači nam svakako ne savjetuju da se ne informišemo, ali nam preporučuju da, u očekivanju da se sukobi smire, a vlade svima obezbijede dobro plaćeni posao, ne uključujemo radio i televiziju čim se probudimo ili da barem biramo “pozitivnije stanice i kanale”.

Related posts

Pir je žitarica koja ne izaziva alergije i pomaže kod anemije

SAVJETNICI

Maragrin je zlo iz naše kuhinje: Izaberi maslac umjesto margarina

SAVJETNICI

Borba protiv krompirove zlatice: Insekticidi ili organske metode

SAVJETNICI

Leave a Comment