Image default
Arhiva

Kompanija Camozzi spremna preuzeti bihaćki “Kombiteks”

Delegacija Vlade Federacije BiH, na čelu sa savjetnikom federalnog premijera za ekonomska pitanja i investicije Suvadom Osmanagićem, danas je zajedno s predsjednikom i vlasnikom kompanije Camozzi, Ludovicom Camozzijem boravila u Bihaću.
Talijanska kompanija Camozzi spremna preuzeti bihaćki “Kombiteks”
Osmanagić i Camozzi
Nakon susreta s premijerom USK Huseinom Rošićem i stečajnim upravnikom Šefikom Smlatićem obišli su postrojenja kompanije “Kombiteks” koja je u stečaju i ne radi duže od 15 godina.

U nastojanju da obnovi proizvodnju u “Kombiteksu”, u kojem je svojevremeno radilo oko 4000 radnika, Vlada Federacije BiH je u posljednjih šest mjeseci intenzivno vodila pregovore sa ovom talijanskom kompanijom, u čijem sastavu je i firma Marzoli, kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača tekstilnih mašina.

Kompanija Camozzi spremna je u Federaciju BiH prenijeti najmodernije mašine koja trenutno rade samo u Milanu i dovesti kupce prediva koje će proizvoditi ova bihaćka kompanija.

Bihać je kao mjesto za buduću proizvodnju odabran od strateškog partnera radi postojećeg stručnog kadra iz oblasti tekstilne industrije i zato što ima Tekstilni fakultet, što je od presudnog značaja za investiranje Camozzija u ovu regiju.

Related posts

Robot za šoping, nosač prtljage za gospođe

Jadno: Srbija spremna prihvatiti bilo koje rješenje za autoput Beograd-Sarajevo

Upozorenje vozačima

Leave a Comment