Koja je najbolja navigacija?

Naš portal dobio je zanimljivo pitanje koje sigurno je zanimljivo za veliki broj čitatelja.

Pitanje glasi:

Molim vas da mi preporučite neku kvalitetnu navigaciju i pojasnite zašto je baš ta najbolja?

Za portal www.pravisavjeti.info odgovara: Munib Prošić dipl. ing. agr.

Poštovani hvala Vam na povjerenju i što ste nama uputili ovo zanimljivo pitanje. Naime, po našem mišljenju, navigacija CoPilot Live za Android je moćan i jednostavan program za glasovnu navigaciju s detaljnim kartama Europe, Amerike i Azije spremljeni na vašem mobitelu. Za korištenje ovog programa nije potreban mrežni prijenos podataka jer su sve karte spremljene na SD karticu vašeg mobitela.
Prednosti CoPilot-a u odnosu na druge su:

1.3D i 2D prikaz za lakše snalaženje u prostoru;
2.Glasovna navigacija na nekoliko jezika (uključujući Bosanki jezik);
3.Realna znakovna obilježja za vrijeme vožnje;
4.Veliki broj instaliranih Interesnih Točaka POI (Points of Interest) sa detaljnim informacijama (restorani, banke, atrakcije)

Upute za instalaciju:

1. Preuzmite datoteku koja se nalazi na https://copilot-gps.en.softonic.com/android i prebacite na SD karticu (ili ju pošaljite preko Bluetotha) vašeg Android uređaja. Kako bi našli tu datoteku na memorijskoj kartici potreban vam je File Explorer za Android ili program kojim možete pregledavati datoteke s kartice. Ako takav nemate, skinite s „Marketa“ „Astro FileManager“ ili neki sličan program za pregledavanje datoteka (nalaze se pod apps – productivity i potpuno su besplatni).

2. Instalirajte program i OBAVEZNO prije prvog pokretanja spojite se na WLAN tj. WIFI mrežu. To je potrebno jer će program sam skinuti sve karte i glasove koje vi odaberete. Hrvatska se nalazi pod: Istočna Europa – Centralna Istočna Europa.

3. Ako planirate skinuti kartu cijele Europe imajte na umu da zauzima skoro 2,5 GB prostora na vašoj memorijskoj kartici pa bi preporučio skinuti samo one karte koje vam trebaju. Naravno karte se mogu brisati ili skinuti nove u bilo kojem trenutku.

Da biste ovaj program pokrenuli potreban vam je bilo koji Android Mobitel s ugrađenim GPS prijemnikom i verzijom software-a većom od 1.5.

Napominjemo ovu aplikaciju vam nitko neće naplatiti.

Uživajte, vaš portal www.pravisavjeti.info