Image default
BiHZanimljivo

Kao tokom rata: Građanima BiH nije dozvoljen tranzit kroz HR do Neuma

Građanima Bosne i Hercegovine nije dozvoljen ni tranzit kroz Hrvatsku ovog jutra, iako su ranije mogli ući u Hrvatsku ukoliko im je krajnja destinacija, naprimjer, bila Neum. Ova informacija potvrđena je za Klix.ba na Graničnom prijelazu Doljani.

Hrvatska je prije četiri dana uvela mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju tranzita nisu bila najbolje precizirana.

Tako je granicu prethodnih dana bilo moguće preći kada je u pitanju samo tranzit, međutim danas je situacija nešto drugačija.

Naši građani koji su se uputili u Neum ovog jutra nisu mogli preći granicu, a iz Graničnog prijelaza Doljani su nam kazali da tranzit kroz Hrvatsku nije dozvoljen.

Treba napomenuti da BIHAMK u svom izvještaju za 25. juni, dakle dana kada je nastupila nova mjera Hrvatske, izvijestio da građani za tranzit kroz Hrvatsku nemaju obaveze samoizolacije.

Šef smjene na graničnom prijelazu Doljani Suad Nuspahić jučer je za naš portal rekao da BiH nema nikakav ugovor sa Hrvatskom kada je u pitanju tranzit preko Metkovića s obzirom na to da postoji alternativni put u BiH, preko Svitave.

Na Svitavi je još jučer naša reporterska ekipa izvijestila o velikim gužvama u pravcu Neuma zbog činjenice da je otežan prelazak granice, iako su brojni građani uvjeravali da se teritorijom Hrvatske može tranzitovati do Neuma.

Related posts

KAKO OČISTITI ZIDOVE UZ POMOĆ FENA?

SAVJETNICI

Slovenija spremna i da zatvori granice ukoliko se pojača rizik unosa virus korona

SAVJETNICI

Rimski most u neobičnom izdanju – klasična muzika, sport i relaksacija

Armin Becic

Leave a Comment