Image default
Arhiva

Kako spriječiti Android da se oglasi kad ne treba

Svima nam se ovo dogodilo: primimo mail i telefon to odluči obznaniti ostatku sobe. Ako ste spremni zakleti se da da ste ugasili zvonjavu, zbog čega onda smartfon i dalje zvoni? Odgovor na ovo pitanje ovisi prije svega o proizvođaču vašeg uređaja. Neki smartfoni s Androidom imaju dvije različite opcije za jačinu zvuka: jednu za zvonjavu poziva a drugu za zvonjavu svih živih podsjetnika poput maila, SMS poruka i tako dalje.

Kraj blamaži

Ovo možete provjeriti stiskom na gumb za jačinu zvuka na bočnoj strani vašeg uređaja te tapom na izbornik koji će se pojaviti. Ako vidite crtu za dvije odvojene jačine zvuka, imate problem koji smo malo prije opisali. Mobiteli koji koriste ovaj dvojaki sustav jačine zvuka dolazue iz Samsunga. Drugi Androidi često ne kompliciraju već sve ‘trpaju’ u jednu jedinu komandu.

Ovo znači da čak nakon stišavanja fizičke jakoće zvuka na nulu, podsjetnici mogu biti odvrnuti do maksimuma. Uvijek, jasno, možete utišati cijeli uređaj, no brojne su situacije u kojima to ne želite napraviti.

tportal
Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pixabay CC0 Licenca

Instalirajte VolumeSync

Umjesto čačkanja po dva različita dijaloga za jačinu zvuka možete instalirati VolumeSync. Riječ je o besplatnom appu bez ijedne reklame. Nakon instalacije ga samo pokrenite i uključite glavnu kontrolu zvuka komandom on. Nakon ovoga samo izaberite koje jačine zvuka planirate sinkronizirati s onom glavnom. Na izvboru su vam podsjetnici (SMS i email), glasnoća multimedije (glazba i video) te konačno – alarmi.

Nakon ovoga svako podešavanje jačine zvuka stišat će svu zvonjavu, a ne samo onu za pozive. Ako dodirnete sinkronizaciju podsjetnika i multimedije, spasit ćete se od brojnih neugodnih situacija. Pazite samo da ne utišavate alarme, jer biste bez njih mogli zaboraviti na vrlo važan sastanak.

Related posts

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Oprez prilikom proljenog prskanja voćnjaka

SAVJETNICI

Kockarnice i kafane u USK sve su bliže školama

SAVJETNICI

Leave a Comment