Image default
Zanimljivo

Savjetujemo: Smanji JEDNOSTAVNO račune za grijanje?

Donosimo vam pet savjeta kako uštedjeti na računu za grijanje, odnosno kako smanjiti potrošnju.

Smanjite termostat

Ako smanjite svoj termostat za samo par stupnjeva, smanjit ćete i svoju potrošnju za 5-10%. Na umu imajte i činjenicu da grijanje ne mora raditi na maksimumu dok vas nema kod kuće, pa prilikom svakom dužeg izbivanja smanjite grijanje maksimalno koliko možete.

Obucite se!

Hladno vam je kod kuće? Obucite se kako priliči temperaturi – kod kuće ne morate biti u kratkim hlačama i majici, pogotovo ako je vanjska temperatura blizu tropskoj, ali u minusu!

Smanjite termostat za toplu vodu

Nepotrebno rasipanje energije troši se i na stvaranju tople vode – nije ju potrebno zagrijavati do kipuće, jer je ovako i onako morate rashlađivati s hladnom kako biste je koristili.

Potražite rupe

Grijete i grijete, a prostor nikako da se zagrije? Možda je riječ o slaboj izolaciji vaših prozora i vrata. No, kako saznati od kuda dolazi hladan zrak? Uzmite svijeću, zapalite je i prošećite stanom ili kućom te se zaustavite kod svakog prozora ili vrata. Plamen svijeće jasno će vam pokazati gdje su mjesta kroz koja prolazi zrak iz vana.

Osigurajte ispravnost svojih uređaja

Barem jednom godišnje pozovite majstora da vam pregleda i ako je potrebno servisira uređaje za grijanje. Redovito održavanje važno je i može spriječiti mnogo neželjenih posljedica.

Related posts

Koja su najraširenija praznovjerja među Bošnjacima

SAVJETNICI

Jabuke ne bi trebalo da jedete uvečer

SAVJETNICI

Nove tehnologije za sigurnost aerodroma

SAVJETNICI

Leave a Comment