Image default
Arhiva

Kako se vratiti s godišnjeg na posao?

Povratak s godišnjeg odmora na posao sigurno nije trenutak koji željno iščekujete, ali s njime se morate suočiti.

A da bi on bio što manje ‘bolniji’, ovih nekoliko savjeta moglo bi vam pomoći u tome…

Unaprijed isplanirajte povratak na posao.

Najvažnije je planirati unaprijed i sastaviti popis zadataka koje trebate obaviti prije nego otputujete, primjerice odredite osobu koja će vas kontaktirati u slučaju nužde dok niste prisutni, obavijestite kolege i šefove da vas neće biti na poslu.

Ono što će vam olakšati je povratak s godišnjeg dan ranije.

Iako svi želimo što više iskoristiti slobodne dane, bolje je isplanirati povratak u subotu umjesto u nedjelju navečer.

Tako možete taj dan iskoristiti za vraćanje u rutinu i “normalan život”.

Kvalitetno rasporedite vrijeme.

Iskoristite vrijeme i među kolegama se informirajte o tome što se događalo dok ste bili na godišnjem, pročitajte mailove i poruke, te sastavite plan kojim ćete redoslijedom obaviti zadatke, kako se ne bi dogodilo da vam se nagomilaju zadaci za koje niste sigurni kojim redoslijedom se trebaju obaviti.

Želimo Vam ugodne praznike!

Podijelite zadatke među kolegama i zaposlenicima. Iako postoje zadaci od iznimne važnosti koje možete samo vi obaviti, postoje i manje važni zadaci koje mogu obaviti drugi, čime ćete si olakšati posao.

Informirajte se među kolegama i zaposlenicima. Umjesto da krenete čitati svaki email i poruku koje ste primili za vrijeme odmora, prvo uzmite 10 minuta vremena da saznate važne stvari na koje trebate obratiti pozornost. Na početku si uzmite barem desetak minuta u kojima ćete sjesti sa svojim kolegama i informirati se o svemu što se dogodilo dok vas nije bilo. To će vam skratiti vrijeme koje bi potrošili na čitanje zaostalih mailova i poruka.

Fokusirajte se na prioritete. Ako pak ipak otvarate mailove, sortirajte ih na temelju naslova i pošiljatelja tako što ćete važne poruke označiti, a ostale nebitne poput reklama obrisati. Ovako ćete uštedjeti dragocjeno vrijeme. Fokusirajte se na one mailove koji moraju biti gotovi prvi, a nakon toga obavite ostale.

Related posts

Biometerološka prognoza

SAVJETNICI

Shkodran Mustafi u Arsenalu za 41 milion eura

SAVJETNICI

Stanje na putevima

SAVJETNICI

Leave a Comment