Image default
Arhiva

Kako se rešiti naporni paukova

Želite se otarasiti pauka što je brže moguće? Onda ne bi trebali biti zabrinuti, samo pročitajte sljedeći popis prirodnih sredstava za odbijanje pauka daleko od vaše kuće.
Limun
Trebali bi staviti nekoliko kapi limuna u svaki kutak svoje kuće, jer morate znati da pauci mrze taj ukus i miris.
Bijelo sirće
Miješanjem dijela octa s dva dijela vode u spreju dobiti ćete odličnu mješavinu koja će biti od velike pomoći za zaražena područja u vašem domu.

Eterično ulje
Pauci mrze eterično ulje, pa zašto ne ga koristiti kao prirodni odbijač za pauke? Pomiješajte 8 kapi eteričnog ulja s malo tečnog sapuna i vode i nanesite u svaki ugao kuće. Ako rješenje nije dovoljno, dodajte još 8 kapi ulja u bocu. Mješavina sirćeta i eteričnog ulja je također odlična.
Kestenje
Kesten i orasi su još jedan efikasan rastjerivač. Njihov miris sadrži hemikalije koje pauci mrze – stavite nekoliko kestenja na prozore i pauci će uskoro nestati!
Neka bude čisto
Naravno, najbolji način je da kuća bude čista u svakom trenutku. Usisajte i pometite vaše podove. Također, pobrinite se da je i izvan vašeg doma čisto – to znači da vaš travnjak mora biti čist, a trebalo bi zatvoriti sve praznine u vašim vratima i prozorskim daskama.

Related posts

Ovo nikad ne radite na računaru na poslu!

Kako ventilacija utiče na uzgoj i zdravlje pilića?

Rodna godina za lažne pare

Leave a Comment