Laptop kao i svako drugo računalo ima svoje prednosti i mane te poput svakog drugog sličnog uređaja ima pravila korištenja koje bi svaki korisnik trebao slijediti.

Nažalost kao i sve ostalo u životu tako i laptopi imaju svoj vijek trajanja, ali uz pravilnu uporebu možete im produžiti funkcionalnost za još neko vrijeme.

Jos od trenutka kada se prvi laptop pojavio bilo je očito kako je na pomolu nova tehnološka revolucija s kojom će rukovanje računalom postati još jednostavnije i dostupnije te praktičnije za sve one koji posao vole nositi svuda sa sobom.

Jedna od prednosti laptopa od samog početka bila je mobilnost i male dimenzije, što omogućuje svakom korisniku da ga koristi na raznim mjestima ne samo u kući nego i vani. On je odlično zamijenio kućno računalo od kojeg su mnogi odustali zbog veličine.

Laptop se danas može opremiti tako da ni u jednom trenutku ne pomislite da bi vam moglo zatrebati kućno računalo. Mnogi će se složiti kako je laptop nasljednik računala svima onima koji možda žive u malom stanu ili jednostavno više vole uređaje koje mogu nositi posvuda.

Prije kupovine laptopa bilo bi dobro prije istražiti koji modeli stoje dobro na tržištu, za koje se smatra kako su bez razloga skupi ili oni uz koje će vam glavobolja postati svakodnevnica. Odabir novog računala ovisi o tome za što će vam koristiti jer nije svejedno hoće li vam služiti najviše za pregled brojnih stranica na internetu ili možda za dizajniranje, a za što vam trebaju određene 3D aplikacije.

Uz novi laptop treba i torba, a najbolje je kupiti vodootpornu ili ruksak za one koji na posao idu motorom ili možda vlakom.

Kada ste napokon odabrali željeni model i donijeli ga kući, provjerite koji vam položaj najbolje odgovara dok ga koristite. Nikako nije dobro biti u položaju nakon kojeg ćete imati problema s leđima. Zauzmite mjesto uz koje će vam vrijeme dok ste na laptopu brzo proći i kada ćete osjećati zadovoljstvo jer ste sve uspjeli obaviti, a da vas glava nije ni jednom zaboljela.

Dok radite na laptopu treba paziti da uvijek ima neometan protok zraka kako ne bi došlo do pregrijavanja. Potrebno je biti nježan prema računalu, polako otvoriti zaslon i paziti da ga ne polijete s nekom tekućinom. Budite umjereni dok tipkate. Produžite vijek svom novom ljubimcu.