Ako ste novi vozač ili prvi put vlasnik automobila, ovo je pravi tekst za vas.
Svrha obveznog tehničkog pregleda vozila jest ta da se provjeri je li vozilo prema zakonskim propisima BiH tehnički ispravno za sudjelovanje u prometu. Test mora obaviti ovlaštena osoba u službeno odobrenim stanicama za tehnički pregled vozila u skladu sa svim propisima.

Iako je svima poznato da u praksi to baš i nije tako, da ima dosta manipulacija i gledanja “kroz prste”.

Svaki automobil jedan put godišnje mora proći čitav tehnički pregled. Tehnički pregled može se obaviti mjesec dana prije isteka datuma na potvrdi prethodnog tehničkog pregleda, a nova potvrda će početi vrijediti od datuma isteka stare.

Ako automobil ne prođe na tehničkom pregledu, vlasnik automobila dobit će obrazac (odbijenicu izdavanja potvrde o tehničkoj ispravnosti vozila), na kojem je jasno naznačeno koji dio tehničkog pregleda automobil nije prošao. Protuzakonito je upotrebljavati automobil koji nije prošao tehnički pregled – osim odvesti ga do kuće ili mehaničarske radionice kako bi se otklonile neispravnosti.

Uvelike ćete smanjiti mogućnost neprolaska na tehničkom pregledu ako unaprijed izvršite niz pregleda na automobilu.

Oba prednja svjetla moraju biti jednake jačine i ispravno raditi kao oborena, duga i poziciona svjetla. Trebala bi malo biti poravnata u desno. Prednja bočna svjetla, crvena i stražnja stop-svjetla trebala bi ujednačeno svijetliti i biti jednake jačine.

Leća crvenih i stražnjih svjetala ne smiju biti napuknuta. Provjerite radi li stražnje svjetlo koje osvjetljava registracijsku tablicu te jesu li dva stražnja svjetla neoštećena i ispravna. Konačno, provjerite pokazivače smjera, odnosno žmigavce.
Provjerite rad kočnica na bezopasnom dijelu ceste bez prometa pri vožnji od oko 35 km/h. Prebacite mjenjač u neutralan položaj i normalno pritisnite kočnice. Zaustavni put automobila bi trebao biti ravan, bez krivudanja u desno ili lijevo i bez vibracija.

Još jednom ponovite isti postupak, ali ovaj put naglo stisnite kočnicu. Zaustavni put automobila ponovo bi trebao biti ravan. Ponovite test s ručnom kočnicom. Automobil bi se postupno trebao zaustaviti, a oba stražnja kotača zablokirati. Provjerite može li ručna kočnica zadržati automobil na strmom usponu.

Automobilske gume na istoj osovini bi trebale biti iste veličine i iste izrade. Provjerite da na prednjim kotačima nisu namještene radijalne gume ako se na stražnjima nalaze dijagonalne gume – ta je kombinacija protupropisna.

Provjerite bočne stijenke guma nisu li gume rasječene ili da nemaju nekakvih izbočina. Također provjerite naplatke kotača da nemaju napuknuća ili udubljenja.