Kako poboljšati pamćenje na prirodan način?

Rad mozga je misterij, stručnjaci su zaključili da hrana koju unosimo itekako utječe na rad mozga. “Mozak je većinom napravljen od masti i nije čudo što hrana utječe na naše mentalne sposobnosti”, objašnjava Tom Gilhooly, nutricionist. Vaš mozak će se veseliti ugljikohidratima i s njima će bolje misliti.

Soja za pamćenje

Vaše pamćenje možete potaknuti unosom soje. Jedno istraživanje je pokazalo da su muškarci koji su unutar šest sedmica konzumirali soju poboljšali svoje pamćenje. Odlična opcija je sojino mlijeko koje možete piti svakodnevno.

Bobice za dugovječnost

Vaše sive stanice bit će oduševljene svim vrstama bobica. Istraživanja su pokazala da muškarci koji konzumiraju bobičasto voće imaju u starosti zdraviji mozak koji bolje funkcionira.

Čaj za mentalnu spretnost

Istraživanja su pokazala da je čaj najbolji napitak za naš mozak. Možda vama paše kava, ali zamijenite je ujutro šalicom čaja. Nutricionisti savjetuju četiri šalice čaja dnevno.

Crveno meso za inteligenciju

Crveno meso je izvrstan izvor željeza, a jedno istraživanje je pokazalo da je ono itekako potrebno muškarcima. Dokazano je da željezo povećava IQ.

Pa navalite na roštilj.

Vaš portal www.pravisavjeti.info