Image default
Arhiva

Kako pametno kupovati preko interneta

Odjeća, obuća, hrana, tehnika, kozmetika, kućne potrepštine, knjige i drugo, sve je to dotupno na jednom mjestu, a kupovina nikad nije bila lakša i brža. Osim toga, ovo je savremeni način života, a držimo li se takvih načina znači da smo u “trendu” i u skladu sa vremenom u kojem živimo.

Kupovina preko interneta zahtjeva registraciju korisnika, odnosno kupca. Zbog brojnih prevara potrebno je da navedete samo nužne podatke, a onima koji često kupuju on-line savjetuje se izrada posebne kartice za plaćanje. Osim kartičnog plaćanja na nekim online trgovinama postoji i način plaćanja općim uplatnicama, pouzećem i Internet bankarstvom.

Nakon preuzimanja robe provjerite je li sve u redu, jeste li dobili ono što ste i naručili te je li roba u dobrom stanju. U slučaju da nečim niste zadovoljni, odmah kontaktirajte prodavca i dogovorite mogućnosti zamjene ili reklamacije.

Savjeti za kupovinu preko interneta

Jedna od glavnih prednosti zašto se kupci odlučuju kupovati preko interneta je znatno manja cijena proizvoda u odnosu na klasične prodavnice. Dostupnost proizvoda 24 sata na dan i 7 dana u sedmici na jednom mjestu nikada nije bila bolja i praktičnija, no bez obzira na sve prednosti, uvijek postoji i strah – strah od zloupotrebe kartica i naših podataka; iako možda nikada nismo bili žrtva takve prijevare, to nas koči da kupujemo online.

Jedna od važnih stvari koju svakako morate imati kod online kupnje je posebna kartica sa ograničenim limitom, tako da u slučaju zlouporabe nitko ne može napraviti minus na računu.

Još nekoliko načina kako se zaštititi je da ne ostavljate svoje podatke i brojeve kartica bilo kome, kupujete samo preko ovlaštenih internet stranica, informirate se o toj online trgovini, pratite sve svoje transakcije, ne odgovarate na sumnjive poruke te čitate uvjete korištenja.

Kod kupovine računajte na carine, poštarine, porez i dostavu na kućnu adresu jer ponekad svi ti dodatni troškovi mogu prekoračiti i cijenu samog proizvoda pa se kupovina u takvom slučaju ne isplati.

Related posts

Da nije vjetra, sve bi se ustajalo i usmrdilo…

Najavljeno formiranje ženskog poduzetničkog akceleratora

Ovo je najmanji USB na svijetu od 1 TB

Leave a Comment