Image default
Arhiva

SEO: Kako napisati idealan članak

Oduvijek ste se pitali zašto je neka web stranica ispred vaše u (Google) rezultatima pretrage. Odlučio sam podijeliti sa svima male trikove koji će vam pomoći kako bi vaša stranica bila u top 10 na Google-u.

Odmah moram napomenuti da se radi o malom SEO tutorijalu pomoću kojeg ćete naučiti kako napisati “idealan članak u SEO smislu”.

Ovaj tutorijal se prvenstveno odnosi na vlasnike WordPress stranica to jest blogova iako može u nekoj mjeri poslužiti i svim ostalima.

Prvo na što trebamo obratiti pozornost je naslov članka – u mom slučaju naslov je: “Kako napisati idealan članak u SEO smislu”. Trudite se napisati duži naslov od jedne-dvije riječi, neka naslov bude što bliže tematici o kojoj pišete.

Dobar naslov je: Kako napisati idealan članak u SEO smislu.
Loš naslov je: SEO članak.

Druga stvar je “title tag” tog istog članka. U title tag-u napišite malo drugačiji tekst od samog naslova ali ne previše jer u konačnici ipak se radi o istom članku. Npr. title tag za ovaj moj post je: “SEO upute o pisanju idealnog posta”.

Treći korak je da “permalink” članka ne bude nešto tipa: http://www.stranica.com/index.php?option=com_content&task=blogse nego: http://www.stranica.com/seo/kako-napisati-idealan-clanak-u-seo-smislu.

Četvrti korak je da prilikom pisanja članka, ovisno o čemu pišete odaberete ključnu riječ po kojoj želite da se taj vaš članak rangira na Google tražilici. Morate razmišljati kao posjetitelj, koje će to on ključne riječi upisivati u tražilicu ne bi li došao baš na vašu stranicu.

Kad odredite ključnu riječ, upišite je u Google i otvorite prve tri stranice, pogledajte sadržaj na tim stranicama i pokupite riječi ili fraze koje su srodne vašoj ključnoj riječi (ako je vaša ključna riječ “web dizajn” onda je srodna fraza “izrada web stranica”). Upišite 3-4 fraze i ukomponirajte ih u vaš sadržaj.

Slijedeći korak je da dobiti što više ulaznih relevantnih linkova na vaš članak.

Na kraju, ostaje upornost i dobra volja za istraživanjem i eksperimentiranjem.

Related posts

Dolazi volkswagenov model T-Roc

SAVJETNICI

Liječenje upale mokraćnih puteva

SAVJETNICI

BOSANSKA SUTLIJA SA RIŽOM I PUDINGOM

SAVJETNICI

Leave a Comment