Image default
Arhiva

Kakav hajvan za volanom moraš biti, da ubiješ nečije dijete

Za ovakvo haotično stanje na ulicama SVI smatraju najodgovornijom policiju koja je plaćena da štiti život i imovinu građana .

Ona to ne radi, već s građanima nijemo posmatra kako divljaju luđaci svojim automobilima po našim ulicama.

Poslije dvije djevojke u Sarajevu, opet nastradao jedan mladi život.

A policija za cvaju oprašta sve …

Zato je ovaj gest aktivista za svaku pohvalu i da se ne zaboravimo Merjemu Salkić..
“U mjesecu februaru, nekoliko aktivista/humanista pokrenulo je akciju za izgradnju džamije sa bunarom u dalekoj afričkoj državi Obali Slonovače.

Dobri ljudi dali su svoj doprinos i svojim imecima učestvovali u ovom hairli projektu. Iako, neizmjerno sretni, zbog realizacije projekta, tužni smo, jer smo ovih dana, na putu za mekteb, izgubili jednu malu, čistu dušu. Izgubili smo našu malu mu'minku, Bošnjakinju, Merjemu Salkić.

Uz molbu Allahu, dž.š., da sačuva našu djecu, odlučili smo da našu, bosansku džamiju nazovemo “Džamija Merjeme Salkić iz Bosne”.

Pored džamije, dozvolom njenih roditelja, naš 100-ti bunar nosit će ime ovog dragog bića” piše uz hastage #Nasa_dzamija_je_dobila_ime preko kojeg na društvenim mrežama možete pratite ovu kampanju.

Da podsjetimo, grupa pojedinaca i udruženja građana godinama sakupljaju sredstva za izgradnju bunareva u Africi i upravo 100-ti bunar će nositi ime mektebskog bulbula – Merjeme Salkić iz Maglaja koja je nastradala u povratku iz mekteba kući u subotu (12.02.2017.), dženaza je klanjana dan poslije.

Akos.ba/pravisavjeti.info

Related posts

Ništa od bežičnih AirPods slušalica

SAVJETNICI

Spektakl se vraća u Sarajevo: KK Bosna ponovo u ABA ligi?

SAVJETNICI

Ko zna cijenu malina za ovu sezonu?

SAVJETNICI

Leave a Comment