Image default
Arhiva

Jutro započnite, umjesto kafom ili čajem, čašom vode

Da li ste razmišljali o tome da jutro započnete, umjesto kafom ili čajem, čašom vode, i to tople?

Redovno ispijanje toplije vode, posebno ujutru, blagotvorno djeluje na naš organizam, piše Medical Daily.

Pročišćava organe za varenje
Čaša tople vode ujutru može vam pomoći da očistite tijelo od toksina, jer pomaže razlaganje hrane u želucu i održava digestivni trakt. Topla voda će razložiti hranu brže i time olakšati varenje. Konzumiranje hladne vode u toku, ili poslije, obroka, zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crijevima.

Pomaže kod varenja
Grčevi i nadimanje koje povremeno osjećamo izazvano je nedostatkom vode u organizmu. Jedna čaša vruće vode, ujutru na prazan stomak, pospješiće rad crijeva i pomoći tijelu da profunkcioniše normalno.

Ublažava bol
Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek, a može ublažiti bol prilikom menstrualnih tegoba. Toplota će opustiti stomačne mišiće i osloboditi vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospješuje kapilarnu cirkulaciju i opušta mišiće.

Smanjuje višak kilograma
Topla voda povećava temperaturu tijela i time ubrzava metabolizam. Na taj način organizam sagorjeva više kalorija. Takođe blagotvorno će utjecati i na bubrege i sve organe za izlučivanje.

Poboljšava cirkulaciju
Konzumiranje tople vode oslobađa organizam toksina. Na taj način poboljšava se i cirkulacija.

Usporava starenje
Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a budući da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, a elastičnost kože se povećava.

 

Related posts

Brzi i ukusni recepti za ručak

Krajiški malinari

Kako zaraditi na igricama na internetu?

Leave a Comment