JE SUIS: I mi muslimani smo ljudi ili za vas možda i nismo?

Danas je prvi dan Kurban Bajrama, blagdana kojeg obilježavaju svi muslimani širom svijeta. To su dani koji nas trebaju spajati, da se obilazimo, radujemo, djelimo kurbansko meso, kako sa komšijama muslimanima tako i onima drugih vjera.

Jednostavno, ovo treba da su za nas dani sreće i veselja!

Ali ja baš i nisam sretan, ne zbog svoje situacije u ekonomskom smislu ili slično. Nisam i ne mogu sretan biti nakon što sam na intrnetu pogledao amaterski snimak krvoločnog kasapljenja jednog muslimana od strane nekoliko vojnika.

Iskreno radili su nama iste ili gore stvari tokom agresije na BiH, ali ovaj video me vratio u te dane, kad ne misliš ni na šta drugo, osim da sačuvaš živu glavu.

Kako da uživamo u bajramu, kad u Mijanmaru kolju djecu muslimansku, ovo nije metafora. Oni stvarno kolju djecu, peku na vatri njihovo meso i goste se. Iskreno tokom pisanja razmišljam da li da stavim i nekoliko slika koje mi ne izlaze iz misli, iskreno kao horor,ali ovo je horor bez glumaca sa stvarnim ljudima, nevinom djecom…

Razlog svega toga je strah od Islama kao religije i strah od muslimana.

Zašto nas se bojite? Zar mi muslimani nismo ljudi?

Zar ubistvo jednog od nas ne čini štetu cijelom ljudskom rodu ili možda mislite da će vam biti bolje bez muslimana?

Ja sam čovjek kao i vi. Ja sam musliman, nisam nikakav terorista.

Ja sam ljudsko biće i, uz sve to, sa željom da ostanem dosljedan sebi i onom što jesam, želim pristupiti maršu ljudskosti na svakom ćošku ove krhke Zemlje protiv barbarizma.

Ali u ovom trenutku vidim da vas zanima samo neki nazovimo ga musliman, koji usput ostavi svoje dokumente na mjestu gdje uradi neku glupost da bi nakon toga mogli napasti neku muslimasku zemlju i pobiti jadni narod.

Nema # JE SUIS objava, kakav je suis to su samo muslimani, ionako već čine 1/4 populacije,izgleda da vi na nas tako gledate.

Želim se priključiti ostatku čovječanstva i osuditi ova barbarska ponašanja igenocide nad muslimanima i kazati vam, SRAM VAS BILO!

Svi će pred Boga, vjerovali u Njega ili ne,

Možete li i vi to uraditi?