Janet Jackson sada i u javnosti obučena u islamsku nošnju

Pop pjevačica Janet Jackson nedavno je zauzela novinske naslove, najavljujući da će imati dijete u dobi od 50 godina,  sa 41 – godišnjim suprugom Wissamom Al Mana.

Prema Daily Mailu, u nedavnim fotografijama para na ulicama Londona, Jackson je bila obučena u komotnu islamsku haljinu sa hidžabom na glavi. Mnogi tvrde da je Al Mana zaslužan za njenu promjenu al vrlo malo se zna o tome ko je on i kako su se upoznali.

Rođen je u Kataru, a školovao se u Velikoj Britaniji. Vlasnik je Al Mana group, zajedno sa braćom Kemalom i Hishamom. Grupa je osnovana od strane njegovog oca, Saleh Al Hamad Al Mana. Procijenjena vrijednost joj je između 820 miliona £ i 1 milijarde £,  Wissam je njen izvršni direktor. Oni vode Harvey Nickols, Zara i Mango trgovine na Bliskom Istoku i brojni dizajnerski brendovi poput Hermesa i Alexandera McQueena su u njihovom portfelju.

Izvori kažu da je Janet ”potpuno očarana” sa Al Manom i da je prešla na Islam. Sam Al Mana je vrlo strog praktičar vjere. Nakon što su se upoznali na otvaranju Dubai hotela 2010.godine, vjenčali su se 2012.godine.

Također se navodi da je u posjetu njegovim roditeljima išla potpuno bez šminke i ekstenzija te obučena u tradicionalnu muslimansku nošnju.

Janet se osjeća kao da je sa prelaskom na islam pronašla svoj pravi dom. Provela je mnogo vremena proučavajući islam. Muzička industrija je daleka prošlost.

Wissam rijetko daje intervjue ali je u prošlosti govorio o svojoj odanosti porodici i o tome kako njegova vjerska uvjerenja utječu i na neke od njegovih poslovnih odluka.

breaking.com.ng, prijevod i obrada: www.pravisavjeti.info