Image default
Arhiva

Izumili minijaturni mobitel koji je više simpatičan nego praktičan

Od današnjeg top modela telefona očekujemo velike ekrane, moćne baterije i kamere, a Zanco tiny T1 nema ništa od toga. Međutim, ima naslov najmanjeg potpuno funkcionalnog mobitela, puno šarma i fanova koji su ga podržali na Kickstarteru.

U usporedbi s top modelima izgleda kao igračka, ali nudi sve što bi jedan funkcionalni mobitel trebao imati.

Uređaj težak 13 grama ima minijaturni OLED ekran s rezolucijom od 64 x 32 piksela, a ispod njega je potpuno funkcionalna tipkovnica.

Tu su maleni zvučnik i mikrofon, utor za Nano SIM karticu i micro USB konektor za punjenje telefona.

Telefon je toliko malen da u promo snimkama izgleda pomalo smiješno, no sjetite se minijaturnih telefona iz davnine kada se težilo što manjim uređajima.

Što se dodatnih mogućnosti tiče, telefon ima imenik za 300 brojeva, spremit će 50 posljednjih poziva i SMS poruka.

Stranice proizvođača nisu baš najjasnije i navodi se da ima 32 RAM-a i 32 ROM-a, a s obzirom na dimenzije, vjerojatno se radi o 32 MB interne i radne memorije.

Još jedan njegov plus je i cijena od 300 kuna po kojoj ga možete dobiti ako podržite projekt na Kickstarteru, uz isporuke koje bi trebale krenuti u svibnju.

S druge strane, tražite li simpatičan i retro telefon, Nokia 3310 u modernom izdanju može se kupiti za nešto više od 400 kuna. Ona pak nudi i kameru, legendarnu Zmiju, ali i puno veći ekran u boji.

Related posts

Tekija na Buni spada u 7 skrivenih i jedinstvenih dragulja prirode svijeta

SAVJETNICI

HEKO d.o.o. Bugojno

SAVJETNICI

U Melbournu održan 18. fudbalski turnir bh. klubova

SAVJETNICI

Leave a Comment