Image default
Arhiva

Istinita priča: Pazi kako voziš

Potresna poruka “trkača” na cesti

Invalid sam već 24 godine zbog prebrze vožnje

Siguran sam da većina vozača zna sve u vezi sa sigurnošću u saobraćaju, ali da ne znaju sa kakvim i kolikim ozbiljnim posljedicama mogu da se susretnu ako ne poštuju pravila, rekao je Slaviša Savić (42) iz Šabca, koji učestvuje u kampanji “Čuvaj se” koja se provodi u Srbiji s ciljem povećanja sigurnosti saobraćaja, javlja Anadolu Agency (AA).

 – Ja sam osoba sa invaliditetom već 24 godine, sa nepunih 18 godina zbog prebrze vožnje, neposjedovanja vozačke dozvole i neiskustva sletio sam automobilom u momentu kada sam pokušao da se trkam sa drugom. Tom prilikom sam zadobio povredu kičme, kičmene moždine i od tada se nalazim u invalidskim kolicima – ispričao je Savić na početku dvodnevne VI Međunarodne konferencije “Sigurnost saobraćaja u lokalnoj zajednici”, koja je danas počela u Banjoj Luci.Organizatori konferencije su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) i Agencija za sigurnost saobraćaja RS-a. U okviru ovog događaja, danas i sutra na Trgu Republike Srpske u Banjoj Luci postavljen je simulator čeonog sudara i poligon za obuku djece osnovama kretanja u saobraćaju.

Slaviša Savić FOTO: AA
 Konferenciju je otvorio Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS-a, koji je rekao da je skup okupio više od 200 učesnika sa oko 50 referata.

– Danas smo čuli poruku čovjeka koji je imao tragičnu sudbinu poslije saobraćajnog udesa i njegova poruka “Čuvaj se” mislim da će odzvanjati kao eho u ušima svih nas tokom dužeg vremenskog perioda – rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, činjenica je da je Bosna i Hercegovina bila saobraćajno najnerazvijenija republika bivše Jugosavije, a u proteklih 20 godina mnogo toga je urađeno na razvoju ove oblasti.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS-a, istakao je da je Agencija za sigurnost saobraćaja RS-a u potpunosti opravdala svoje postojanje, jer se u proteklim godinama značajno smanjio broj nesreća, kao i poginulih i povrijeđenih osoba u saobraćajnim nesrećama na putevima u RS-u. Dodao je i da je siguran da će i već tradicionalna konferencija dati pozitivne rezultate u povećanju sigurnnosti saobraćaja.

Milija Radović, direktor Agencije za sigurnost saobraćaja RS-a, rekao je da je u prvih devet mjeseci ove godine broj poginulih u saobraćajnim nesrećama smanjen za 18 posto, teško povrijeđenih za 12 posto i lako povrijeđenih za 12 posto, čime se nastavljaju pozitivni trendovi iz prethodnih godina.

– Nadamo se da će se ovi trendovi nastaviti ako svi budemo radili predano kao i posljednjih par godina i da će ti trendovi biti još bolji – rekao je Radović.

Related posts

Šta se dešava između Turske i Irana, pogledajte! (VIDEO)

SAVJETNICI

“Ljiljani” srušili viceprvaka svijeta Italiju i zadivili Brazil

SAVJETNICI

Facebook prati korisnike u BiH

SAVJETNICI

Leave a Comment