Image default
Arhiva

Iskreno mole Allaha za još koji mandat, navodno “za dobrobit naroda i Domovine“

Hatib džamije Kralj Fahd Nezim ef. Halilović govorio je – na hutbi u prošli petak – o problema korupcije i indolentnosti političara u Bosni i Hercegovni prema potrebama naroda, dok u isto vrijeme se bore da što duže ostanu na vlasti, objavio je Preporod, prenosi Patria.

Jedan od utjecajnijih teologa u BiH rekao je da „upravo živimo u vaktu u kojem su mnogi pojedinci i grupe opčarani svojim postupcima i koji misle da toj njihovoj radosti nikada neće doći kraj… Vakat našeg življenja je i vakat poltrona i beskičmenjaka, koji radi niskih interesa izdaju sebe, svoju čast, vjeru i Domovinu“.

– Na pretek je onih koji se hvale sa onim što oni nisu učinili i čak obilježavaju tuđe pobjede kao svoje – upozorio je Halilović.

– Koliko je u našem okruženju samo hvalisavaca koji u vrijeme teške agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nisu smjeli da izađu iz podruma, a neki od njih danas odlučuju i utiču na donošenje odluka i zakona? Oni se vole slikati i snimati, vole paradirati, vole imati lična obezbjeđenja, vole se voziti službenim vozilima, vole bez ograničenja razgovarati na službene telefone, vole mladu janjetinu, saftali kolače, pa i žešća pića, ali ne na njihov račun, već na račun Države.

Oni su naviknuti na klimatizirane prostore i ne odgovara im ni vrućina ni hladnoća! Oni djecu školuju u privatnim školama i univerzitetima, van Domovine ih šalju na stručna usavršavanja i zapošljavaju bez konkursa! A kada se približe izbori uozbilje se i iskreno mole Allaha za još koji mandat, dug život i zdravlje i da njihove funkcije potraju što duže, navodno “za dobrobit naroda i Domovine” – rekao je Halilović, između ostalog, prenosi Patria.

Related posts

Povoljnija kreditna sredstva u okviru Kreditno-garantnog fonda SERDA

Ne zanemarujte pojavu kapilara

Priprema kvalitetnog EKO komposta (VIDEO PREDAVANJE)

Leave a Comment