Ima 4 mjeseca i mora na operaciju srca…pomozi Eni iz Cazina

Djevojčica Enna iz Cazina ima tek četiri mjeseca, njeno maleno srce je bolesno od rođenja i onemogućuje joj da ima veselo i bezbrižno djetinjstvo kao sva druga djeca.

Roditelji Jusuf i Sanita Muhić, mladi bračni par, lošeg su imovinskog stanja te nisu u stanju prikupiti novac koji je neophodan za liječenje njihove djevojčice.

Iako je prva opcija bila Sarajevo, operacija bi se ipak trebala izvršiti u Italiji. Porodica za sada ne zna koliko će koštati operacija i troškovi liječenja, ali kako u porodici niko ne radi, teško će im biti da sami prikupe potreban novac.

“Nikad od nikog nisam tražio, ali za dijete, ako treba, i prositi”, ističe otac Jusuf, koji je alarmirao putem društvenih mreža javnost kako bi njegova djevojčica imala šansu za dug i lijep život.

Cazinjani, Krajišnici, ali i mnogi drugi ljudi dobrog srca su od našeg prvog pisanja na našem portalu o malenoj Enni učinili tako puno organiziranjem humanitarnih koncerata, malonogometnih turnira i drugim različitim akcijama.

Međutim, Enna nas još treba; za oko tri mjeseca je planirana operacija u Italiji i potrebna su ogromna novčana sredstva za put, operaciju i liječenje.

Cazin, Krajino, Bosno i Hercegovino, regijo, ujedinimo se, spasimo zajedno jedan nevini, tek nastali život, omogućimo Enni da ima normalno djetinjstvo, da bolesnički krevet zamijeni dječijim igrama, da se smije, voli, diše, živi!

Ne oglušimo se na vapaj za spas ove bebice!