Image default
Humanitarne akcije

Humanitarno Udruženje Bosiljak

Godine 2009. u Cazinu je osnovano Udruženje Bosiljak i to na inicijativu Hase Kovačevića, čovjeka koji je dao tako mnogo za ovo Udruženje, pogotovo u financijskom pogledu. Samo jedno je tražio za uzvrat: da članovi Udruženja nikada ne zaborave osnovne ciljeve i razloge osnivanja Bosiljka.

Cilj Bosiljka je povezivanje ljudi i biznisa, razvoja mreže istih i otvaranja novih prilika za mlade ljude koji traže posao, kao i onih koji svoj posao žele razviti i unaprijediti.

Ali to nije njihov jedini cilj! Pažnju pridaju i siromašnim starijim osobama u njihovom zbrinjavanju, siromašnim porodicama u rješavanju njihovih minimalnih stambenih potreba, a siromašnim, radno sposobnim osobama pomažu u pronalasku stalnog zaposlenja.

Svoje ciljeve i obećanja članovi Bosiljka ostvaruju učešćem u pripremi i provođenju projekata u lokalnim zajednicama organiziraju dobrovoljne radne akcije, kulturne, zabavne i sportske manifestacije i razmijenjuju iskustva sa sličnim udruženjima u BiH i inozemstvu.

Desetak mladih aktivista radi na projektu uspostavljanja sajamskog prostora za prezentaciju domaćih privrednika i povezivanje istih sa tržištem Evrope i svijeta. To je samo jedan od mnogih projekata koje namjeravaju ostvariti i dokazati svima Vama da neki samo ne pričaju, već i da djeluju!

Više informacija možete pronaći na fb stranici Udruženje „Bosiljak“ Cazin.

Related posts

Humanost na djelu – Naše malo nekome je puno!

IZA EPIDEMIJE STOJE FINANSIJSKI INTERESI: “Na djelu je biološki rat sa ekonomskim ciljevima”

Sinoć su ostali bez krova nad glavom, svaka pomoć je dobrodošla

Leave a Comment