Hraniti zdravo, manje pile ili jesti veliko pile iz marketa?

Piletina je neizostavan dio našeg svakodnevnog obroka, možda zbog navike, možda zbog prihvatljive cijene. Kako cijene svake godine samo rastu, većina porodica primorana je da sama hrani piliće kod svojih kuća i proizvodi sama sebi hranu. Da li je to dobro? Da li je bolje sam sebi  hraniti manje ali zdravije pile ili kupiti veliko pile u marketima?

Za portal www.pravisavjeti.info piše: Munib Prošić dipl.ing.agr.

Naše tržište je takvo kakvo jest, svaki dan izlaze novi proizvodi, tako je i sa proizvodnjom i prodajom piletine. Razni su proizvođači i velika je količina uvozne piletine. Pitamo li se ikad kako oni hrane te piliće, zašto su ti pilići veći od naših, da li je sve po pravilima?

Možda jest sve po pravilima! A možda i nije!

Pogledajte ovaj VIDEO:

Zbog OVAKVIH dešavanja najbolje je u svom domu hraniti manju količinu pilića za potrebe naše porodice. Naši tekstovi su posvećeni pojašnjavanju svih sitnica koje su veoma bitne za uzgoj pilića i da vam olakšaju iako ste početnik. Ali i za ukazivanje na ovakve pojave.

Tehnologija gajenja pilića iz dana u dan napreduje i velika je razlika u piletini koja se proizvodila prije desetak godina i ovoj danas što nam se nudi na policama marketa.

Moderni potrošač traži kvalitetno meso, nemasno, sa što manje korištenja lijekova i antibiotika, industrija nastoji ispuniti sve te zahtjeve ali i nastoji postići što veći profit. Zbog toga nastojimo animirati čitatelje da se posvete gajenju hrane u svom dvorištu, bolje je imati manje a kvalitetenije, da znate šta vaše pile jede i šta sutra vi jedete!

Hranite piliće, tako znate šta jedete!