Image default
Arhiva

Hrana bogata kalijem

Zašto kalij odjednom? Zbog čega je on toliko važan? Zahvaljujući kaliju smanjuje se mogućnost moždanog udara i srčanog udara te visokog krvnog tlaka.

Kako su bolesti krvožilnog sustava među najzastupljenijima i svaki dan odnose puno života, očito je kako treba što prije pronaći način kako se od njih zaštititi i pružiti priliku svakome za normalan život.

Današnji način života kada malo tko ima minutu predaha i kada sve mora biti odmah gotovo bez odgode, donio je puno zdravstvenih problema jer organizam ima sve manje prilike i uvjeta da se bori.

Vrijeme je da se stane na loptu i pruži prilika tijelu da skupi dovoljno energije kako bi se moglo boriti protiv bolesti ili još bolje, ne stvoriti zaštitni sloj koji će poslužiti kao prevencija.

Jedan od načina kako možete pomoći organizmu da ojača je da obogatite prehranu namirnicama koje obiluju kalijem. Grah je jedna od namirnica koja osim kalcija u sebi ima dovoljnu količinu kalija kao vlakana.

Zdrava prehrana podrazumijeva puno ribe, odnosno konzumiranje plave ribe barem jednom tjednom. Dokazano je da se upravo u plavoj ribi nalazi najviše kalija.
Već su svi upoznati s važnosti mliječnih proizvoda, a osim dragocjenog kalcija važnog za očuvanje kostiju, u njima ima i dovoljno kalija s kojim ćete organizmu pružiti sve što mu treba za prevenciju od brojnih bolesti.

Započnite dan sa šoljom mlijeka, a u jedan od obroka možete uključiti i jogurt, bilo da ćete ga pojesti samog ili prelivenog preko žitarica. Na vama je da odaberete najukusniju kombinaciju.

Umjesto zašećerenih napitaka radije popijte čašu cijeđenog soka od naranče ili možda sok od mrkve. Jedna i druga namirnica imaju ne samo kalij, nego B vitamin i dragocjenu folnu kiselinu.

Paradjz pored C vitamina sadrže i kalij, a ako ih ne volite jesti kao salatu, možete napraviti slastan crveni umak i tako organizmu pružiti ono što mu treba.

Neka vaše prehrambene navike odsad uključuju što više zdravih namirnica koje će obogatiti vaš život i dati vam priliku da što manje razmišljate o bolestima i ono što one nose, a više o tome kako što bolje uživati u životu s puno snage i pozitivne energije i s lijepim mislima o budućnosti.

Related posts

Mladi napuštaju svoj dom i idu u daleki Katar

Mladi masovno sele u Njemačku

Niste sigurni da li je vakat da vadite krompir iz zemlje?

Leave a Comment