Gradske ulice uskoro bi mogle zasjati u novom ruhu

Mali grad na sjeverozapadu Bosne jedan je od najuređenijih gradova u Bosni i Hercegovini.
Cazinjanin Nijaz Kajtezović ponudio je gradskim vlastima jednu zanimljivu ideju za koju se nada da će biti prihvaćena i realizirana, a sve kako bi doprinijela ljepoti Cazina.

“Color zebra Cazin 2017” ideja je koju je osmislio Nijaz kako bi Cazinu pružio novi, inovativan, zanimljiv i edukativan pristup shvatanju i korištenju pješačkog prelaza, posebno kod naših najmlađih sugrađana, piše Cazin.net.

Ideja je u procesu realizacije, pripremanju videoprezentacije i crteža, te se Nijaz nada da bi svoj projekt već u aprilu 2017. godine mogao plasirati Općini na razmatranje i usvajanje. U projektu bi bilo obuhvaćeno petnaestak pješačkih prelaza u užem dijelu grada, u centru čaršije. Crteži bi bili rađeni posebnim bojama za duže trajanje i reakciju na svjetlo. Slike bi obuhvatale različite varijante od apstrakcije do realnih motiva u zavisnosti od potreba usklađivanja s gradskim uređenjem površina.

Projekt ne bi, po riječima idejnog stvaraoca, koštao mnogo te se nada da će imati pozitivan odjek među mještanima Cazina.
Naravno, potrebno je uzeti u obzir i mišljenje građana.

/radiosarajevo/cazin.net