Image default
Arhiva

Googleova aplikacija Duo za videopozive dostupna korisnicima iOS-a i Androida

Google je u maju na svojoj I/O konferenciji developera najavio dvije nove aplikacije za komunikaciju, Allo za tekstualnu komunikaciju te aplikaciju Duo za videopozive. Kompanija se nada da će se pomoću aplikacije Duo izboriti s rivalima. Radi se o aplikaciji jednostavnoj za korištenje koja nudi kvalitetnu uslugu.

Duo omogućava razgovor samo s jednom osobom u datom trenutku, a aplikacija funkcioniše na svim smartphoneima, od najjeftinijih do najskupljih.

Dizajnirana je tako da radi i na različitim mrežama, a ukoliko se radi o dobroj konekciji, videopoziv je moguće obavljati i u HD rezoluciji. Kada kvalitet mreže opadne, aplikacija se prilagođava. Ona ne prestaje raditi ni u slučaju 2G konekcije, video se pauzira, ali je audioveza i dalje aktivna.

Aplikaciji Duo se pristupa unošenjem telefonskog broja, a potom se na ekranu pojavljuje ono što snima prednja kamera. Za uspostavljanje poziva je dovoljno odabrati broj iz imenika, naravno, ukoliko druga osoba posjeduje instaliranu aplikaciju. Prijateljima koji ne koriste aplikaciju moguće je poslati pozivnicu da se pridruže.

Duo je mnogo jednostavnija aplikacija od FaceTimea i Hangoutsa, a Google zasad ne namjerava napraviti desktop verziju.

Related posts

Francuska podstiče kupovinu električnih vozila zbog zagađenja

‘Da sam nešto i vidjela, ne bih vam rekla’: Lokalni stanovnici sve češće pomažu migrantima u šumama oko Rijeke

Oprez: April i maj vrijeme je kada su zmije aktivne

Leave a Comment