Glog je u narodnoj medicine odavnina poznat

Zašto trebamo piti čaj od gloga.

Tableta za smirenje iz prirode.

Glog je jako ljekovita biljka, a samo neka od njegovih ljekovitih svojstava su: jača i regulira rad srca, regulira krvni tlak, odličan je u liječenju oštećenih i upaljenih mišića, te je dobar u liječenju arterioskleroze.

Glog u sebi sadrži flavonoide, fenolkarbonske kiseline i triterpenske kiseline, te amine i ksantine.

https://www.youtube.com/watch?v=AoQS8G79QHc

 

Ova biljka se smatra za jednu od najdjelotvornijih u liječenju srčanih tegoba i ostalih tegoba vezanih za srce, kao što je krvni tlak, te općenito stanje krvožilnog sustava. Glog se daje u slučaju oslabljenog miokarda (srčanog mišića), u slučaju osjećaja pritiska u grudima, ubrzanog rada srca i povišenog krvnog pritiska.

Zbog svojih umirujućih svojstava glog se preporučuje i u slučaju nervoze ili lošeg sna. Dobro je uzimati glog i kod blagih stenokardičnih i bradikardičnih tegoba, koje se najčešće javljaju kod žena u menopauzi.

U borbi protiv arterioskleroze svakako oprobajte glog
Zbog pozitivnog i blagotvornog djelovanja na cirkulaciju krvi u srčanom mišiću, te općenito na krvožilni sustav glog je odličan prirodni lijek protiv arterioskleroze.

Liječenje arterioskleroze pomoću gloga: U šalicu za čaj stavite jednu žličicu usitnjenog gloga (list, cvijet i bobice), te ga prelijte vrućom vodom. Ostavite tekućinu da odstoji 15 minuta, a zatim je procijedite. U slučaju jačeg oboljenja možete popiti i po tri šalice napitka dnevno.