Gdje kupiti u BiH…Fasade i unutrašnje boje

 Odabrao Decor In tim
Kasno proljeće, pred početak velikih vrućina je idealan period za radove u i oko kuće. Krečenje, postavljanje izolacija, fasada… Sve su to radovi za koje vam je osim vještih ruku, potreban i kvalitetan materijal.
Naravno, boje za krečenje i fasade su danas jako pristupačne, ima ih u svim većim marketima. No kako od velike ponude, izabrati onu pravu, jer ipak radovi kao što su postavljanje izolacija i fasada se obavljaju jednom do dva puta u životu. Riječ je o velikim ulaganjima, ali koja će znatno doprinijeti unaprijeđenju životnih uslova u vašem domu.
Fasada na kući nije baš mala investicija i ne radi se svake godine. Prije nego odlučite koju fasadu da izaberete obratiti pažnju na njene karakteristike, kao i na boju. U svim ozbiljnijim firmama, na licu mjesta će vam pomoći oko odabira fasade, upoznati vas sa prednostima i manama, te ćete zajedno izabrati onu koja bi idealna za vašu kuću.
Stoga, naš prvi i osnovni savjet prillikom kupovine boja, izolacija i fasada je da birate provjerene firme i brendove.
Zbog toga smo za vas napravili vodič firmi u BiH, koji su proizvođači, distributeri ili trgovci kvalitetnih materijala, kao što su unutrašnje boje, termoizolacije i fasade. Tu dolazimo i do našeg drugog savjeta, slušajte Decor In preporuke.
BAUMIT
BAUMIT je jedan od najuspješnijih brendova građevinskog materijala u Europi. Uz savršenu kvalitetu proizvoda i know-how nude svojim partnerima u izgradnji sveobuhvatnu podršku.
Baumit završni slojevi i boje su otporni na atmosferske uticaje i daju fasadi otpornost na UV-zrake, vjetar i kišu.
U njihovoj ponudi možete pronaći fasadne sisteme, završne slojeve i boje za fasade, unutrašnje i vanjske maltere, građevinska ljepila, veziva, sanacione sisteme, mortove za zidanje, estrih i pribor za malterisanje.

Baumit d.o.o. Sarajevo
Osik 2b, 71230 Ilidža
Tel.: +387 (0)33 566 770
Fax: +387 (0)33 566 771
e-mail: info@baumit.ba
www.baumit.ba.
ROFIX
Ekološki ste osviješteni, težite novom, energetski efikasnom domu i uštedi resursa ili jednostavno želite saniranje objekta po najvišim standardima?
RÖFIX kao ponuđač visokokvalitetnih proizvoda širokog asortimana, za sve svoje klijente nudi kompletna sistemska rješenja.
Bave se proizvodnjom fasada i ostalih vezivnih materijala u građevinarstvu.
ROFIX proizvodi su podijeljeni u 11 osnovnih grupa, a to su: zidarski mortovi, betoni, temeljne fasade i mase za izravnavanje, završne fasade, saniranje, renoviranje i ekološki proizvodi, toplinsko-izolacijski sistemi, građevinske boje, postavljanje estriha, postavljanje keramičkih pločica, strojevi za žbukanje, pomoćni alati i pribor.

RÖFIX d.o.o.
Put za Metkovic bb.
88320 Ljubuški
Tel. +387 (0)39 830-100
Fax +387 (0)39 831-154
office.ljubuski@roefix.com
www.roefix.ba.
KNAUF
Grupacija Knauf multinacionalni je proizvođač građevinskog materijala i sustava suhe gradnje. Riječ je o proizvođaču gipsanih građevinskih materijala i izolacija s godišnjim prometom od 2,5 milijardi eura. Knauf ima proizvodne pogone u Europi, Aziji, SAD-u i u Južnoj Americi. Pomoću stalnog tehničkog razvoja i visokih normi osiguranja kvalitete Knauf je vodeći u razvoju tržišta.
Knauf d.o.o. osnovan je 1997. godine u Sarajevu kao komercijalno tehničko predstavništvo nadležno za bh. tržište.

Knauf d.o.o. Sarajevo
Poslovni Centar ŠENTADA, Kolodvorska 11a, 71000 Sarajevo
Telefon: + 387 33 711 090/091/092
Fax: + 387 33 664 368
e-mail: knauf@knauf.ba
www.knauf.ba
AUSTROTHERM
Austrotherm je specijalist za visokokvalitetnu i inovativnu toplotnu i zvučnu izolaciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi.
Od 2007. godine Austrotherm je zastupljen i u Bosni i Hercegovini dok je u aprilu 2008. godine fabrika EPS-a u Bihaću počela s radom. Na taj način je omogućeno snabdijevanje hrvatskog i bosansko-hercegovačkog tržišta Austrotherm-ovim EPS-om iz domaće proizvodnje prema austrijskoj tehnologiji. Domaćim potrošačima nude se vrhunski proizvodi s vrhunskim svojstvima koji smanjuju troškove grijanja i hlađenja, stvaraju ugodnu klimu u stambenim i poslovnim objektima, doprinose zaštiti okoliša.
Austrotherm nudi optimalno rješenje za svako područje na objektu kao što su temelji, podrumi i vanjski podrumski zidovi, sokle, unutrašnji dijelovi objekta, međuspratne ploče i zidovi, ravni i kosi krovovi, te optimalna rješenja u izolaciji protiv udarne buke i sprečavanju nastajanja toplinskih mostova.

Austrotherm BH d.o.o.
BiH – 77 000 Bihać
Turija bb
Tel: + 387 (0)37 318 401
Fax:+ 387 (0)37 318 420
E-mail: info@austrotherm.ba
www.austrotherm.ba
HENKEL
Najpoznatiji brend kompanije Henkel je Ceresit. Osim sistema za postavljanje keramike raspolažu i sistemima za hidroizolaciju, koji se mogu koristiti i kod izoliranja specijalnih prostora u kojima je vlažnost visoka, kao i kod izoliranja temelja građevine.
Također, u njihovom proizvodnom asortimanu je i Ceretherm, ekološki sistem koji eliminira gubitke toplote u zimskom periodu, zadržava prijatnu atmosferu tokom ljeta, produžavajući životni vijek građevine i pritom zadržavajući zdravu sredinu u stanu.
Sistem Ceresit Ceretherm efikasno postiže trajnu termoizolaciju, jer kompatibilnost sistema garantira izuzetan kvalitet i trajnost. Sa Ceresit Ceretherm sistemom znatno se smanjuju troškovi za energiju i poboljšava se ugođaj življenja. Pored toga, kvalitet Ceresit ljepila i fasadnog maltera koji su raspoloživi u širokoj paleti boja će dati  fasadi jedinstven estetski izgled.

Henkel BH d.o.o.
Trg Solidarnosti 2A
BiH – 71000 Sarajevo
Tel: +387 33 778 700
Fax: +387 33 778 702
email: ljepilabh@henkel.com
www.ceresit.ba
PERCON
Firma Percon d.o.o. je partner firme “STO” od 1997. godine . Poštujući dosljedno strategiju i principe rada firme “STO”, firma “Percon” danas zauzima dobru poziciju na tržištu u grupi proizvoda koje nude. Ono po čemu je Percon prepoznatljiv na tržištu jeste aktivno učešće u ugradnji STO materijala kroz savjetodavni nadzor, čime se pomaže Izvođačima da na pravilan način ugrade materijal, a samim tim i zaštiti Investitor.
U njihovoj ponudi možete pronaći kompletni, sistemski atestirani fasadni asortiman za sve namjene, a nude veliki broj mogućnosti uređenja fasade i garantiranu sistemska sigurnost, egzaktno usklađene proizvode i sisteme, vrhunski kvalitet materijala kroz najbolje sirovine, visoke standarde kvalitete, pogotovo u poljima zaštite okoline i zaštite zdravlja, savjetovanje prilikom odabira…

Percon d.o.o.

Džemala Bijedića 162
71000 Sarajevo, BA
+387-33-777-790
+387-33-777-796
e-mail: office@percon.ba
www.percon.ba
BAUTREND
BAUTREND je bh. fabrika građevinskih materijala, koja posluje na lokalitetu industrijske zone Hadžići uz neposrednu blizinu magistralnog puta M17 (mapa).
Izgradili su moderni proizvodno – distributivni centar “Kuća boja i fasada” ukupne površine 2.800 m2, sa skladišnim prostorom od 2.500 paletnih mjesta, te ekonomskim dvorištem sa završenom infrastrukturom površine 5.000 m2 kao i parking placom.
U svojoj ponudi imaju između ostalog fasade, unutrašnje boje i fasadne boje.
Rajz d.o.o. & BAUTREND®
Garovci bb, 71240 Sarajevo
Industrijska zona Hadžići
Centrala: +387 33 423-513
Fax: +387 33 428-045
e-mail: info@bautrend.ba
e-mail: rajztools@bih.net.ba
www.bautrend.ba
BAUMY
Brend BAUMY nastao je kao rezultat uspješnog poslovanja kompanije ALMY d.o.o. Zenica.
Moderna tehnologija, edukovani i stručni uposlenici, sistematski proces proizvodnje i naravno visokokvalitetni proizvodi su karakteristike brenda BAUMY. Kompletna proizvodnja je automatizovana u modernoj proizvodnoj hali površine 1.500 m2.
U njihovoj ponudi se nalaze boje, fasade, praškasti proizvodi, ljepila i malteri.
Najbitnije je naglasiti da su svi proizvodi visokih ekoloških standarda prihvatljivosti, a da su pogoni “zatvorenog” tipa, odnosno da ne postoje otpadne materije ili voda van kruga proizvodnje.

Fabrika praškasti materijala, boja i fasada ”BAUMY”:
Krivajska BB,
72220 Zavidovići,
Bosna i Hercegovina
Tel/Fax: +387 (0)32 864 224
Email: info@baumy.ba
www.baumy.ba
DUGA-TEHNA
Kompanija Duga-tehna osnovana je 1990. godine kao mala trgovina boja i lakova, da bi se 1991. preregistrirali u društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge. Tijekom godina izrasla je u respektabilnog veletrgovca i proizvođača. Od 1995. godine započela je partnerstvo s vodećim talijanskim proizvođačem boja San Marco. U početku je tvrtka proizvodila lakove za drvo i metal, a od 2005. godine počeli su s proizvodnjom fasadnih završnih dekorativnih žbuka. Danas tvrtka izvozi i distribuira svoje proizvode 40-ak zemalja.
Sedam poslovnih jedinica nalazi se u sljedećim mjestima: Čapljina, Čitluk, Međugorje, Ljubuški, Novi Travnik, Kiseljak, te novootvorena u Širokom Brijegu.
Kompanija Duga-tehna nudi široku paletu od jednostavnih i ekonomičnih, ali i visoko dekorativnih boja za zidove, proizvoda za sanaciju građevina, pa do vrlo zahtjevnih kemijski i mehanički otpornih boja namijenjenih industrijskom okruženju.

Dugatehna d.o.o.
Put za Gradniće b.b. 88260 Čitluk Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 36 640 006
Fax: +387 36 640 014
E-mail: info@dugatehna.ba
www.dugatehna.ba
JUB
JUB je međunarodno priznata kompanija sa dugom tradicijom na području proizvodnje boja. Sa svojim izborom različitih unutrašnjih zidnih boja Jupol, preko fasada do pokrivajućih emajla, te širokom paletom nijansi (većom od 3000) će u svakom pogledu zadovoljiti vaše kriterije.

JUB d.o.o.
Vlakovo 1J
71215 Blažuj
Telefon: +387 33 692 240
e-mail: jub@jub.ba
www.jub.ba
CAPAROL
Caparol d.o.o. Sarajevo je “kćerka-firma” matične njemačke kompanije CAPAROL Farben Lacke Bautenschutz GmbH. Od dana osnivanja, 01.03.1999 god. pa do danas, bilježi kontinuiran i pozitivan razvoj i svakim danom ima sve veći udio na BiH tržištu boja i lakova.
Caparolovi uposlenici pružaju usluge čiji se kvalitet također vremenom pozitivno razvijao, kao i veličina i ambijent Caparolovog poslovnog prostora, koji danas odgovara imidžu i nivou največeg evropskog proizvođača boja, lakova, termo-fasada, epoxidnih podova, dekorativnih i još puno drugih proizvoda koji se primjenjuju u završnom građevinarstvu kao zaštita i dekoracija raznih građevinskih elemenata.

Caparol Sarajevo d.o.o.
Binježevo b.b. 71240 Hadžići
Tel:  +387 33 428 265
Fax: 00 387 33/420 184
e-mail: caparol@bih.net.ba
www.caparol.ba

decorinportal