Image default
Arhiva

Fond solidarnosti, 0,5% je recept za uspjeh

Još jedna pozitivna priča iz Bosne i Hercegovine.

Da se može kad se hoće dokazuje i najnoviji primjer grada Trebinje.

U Trebinju je osnovan Fond solidarnosti u koji će novčana sredstva izdvajati svi privredni subjekti sa područja grada koji su prethodnu poslovnu godinu završili za prometom većim od 50.000 KM.

Odlučeno je da predložena stopa ove naknade bude 0,5% od ostvarenog prometa.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da će se iz Fonda finansirati različita davanja ljudima koji teško žive, borcima koji nemaju nikakvu pomoć, a plaćaju stanarinu, stipendije, subvencije za prevoz.

Fond solidarnosti koji je juče dobio “zeleno” svjetlo većine odbornika, pomoći će i onima kojima su neophodne medicinske usluge van Trebinja, bolja ortopedska pomagala, banjska rehabilitacija.

Prebacivanjem naslijeđenih socijalnih obaveza budžeta na Fond solidarnosti stvoriće se uslovi da se kapitalni budžetski prihodi, umjesto u potrošnju, kao što je bila dosadašnja praksa, usmjere na kapitalne investicije i razvoj – rekao je Petrović.

Petrović je dodao da se u srijedu sastao sa privrednicima Trebinja, sa kojima je dogovorio da oni daju 3 predstavnika u Upravnom odboru Fonda, dok će energetski sektor dati 1 člana.

Članovi Upravnog odbora će biti i zamjenik gradonačelnika, direktori Agrarnog fonda i Centra za socijalni rad.

Related posts

Biometerološka prognoza

Općina Cazin je dobar primjer za cijelu BiH

Odoše svi u EU, i naše pile može preko grane u 2018

Leave a Comment