Fali im medicinskog osoblja u bolnicama: Traže radnike i nude povlastice

Njemcima će idućih desetljeća nedostajati stotine hiljada njegovatelja starih i bolesnih.

Već sada je problem ogroman.

U sektoru medicinske njege trenutno radi oko milijun Nijemaca, a do 2060. očekuje se da će biti potrebno tri milijuna radnika u ovom sektoru. Međutim, broj onih kojima je njega potrebna sve više raste: krajem 2015. je to bilo 2,9 milijuna, od 2030. se očekuje da će broj porasti na 4,1 milijun, piše Deutsche Welle.

Ministar zdravlja Jens Spahn (CDU) je nedavno u suradnji s ministricom obitelji Franziscom Giffey i ministrom rada Hubertusom Heilom (oboje SPD) predstavio plan „Koncentrirana akcija njega”: svako novo radno mjesto u bolnicama će u potpunosti financirati zdravstveno osiguranje. Spahn se posebno fokusira na stručno osoblje iz inozemstva.

Problematična odluka

To je samo djelić onoga što je potrebno, samo kako bi se ublažio akutni problem, kaže Christina Körner, direktorica Škole za medicinske sestre „Johanniter” u Bonnu. „Situacija s njegom je postajala sve gora, jer na odjelima jednostavno radilo sve manje kolega. A njega postaje sve zahtjevnija, što mogu potvrditi sa svojim dvadesetogodišnjim iskustvom”, objašnjava Körner.

Rješenje s dovođenjem stranaca smatra problematičnim na duži rok. Ljudi iz potpuno različitih kultura bi morali biti integrirani, što bi zahtijevalo stabilne timove u bolnicama. Međutim, timovi njegovatelja na odjelima su tako preopterećeni da jedva mogu obavljati svoj posao a kamoli još i taj neophodan posao integracije.

Oleg Busch, njegovatelj u Njemačkoj, preporučuje ovu struku samo onima koji su stvarno zainteresirani za rad s ljudima i ne razmišljaju o dobroj plaći.

“Ako se želite baviti njegom zato što želite dobru zaradu, onda ste na pogrešnom mjestu. Za ljude koji to vole raditi uvijek postoji budućnost”, kaže Busch.

Fotografija Tarika Freshfielda.

POVEZANI CLANCI

Posrednik za zaposljavanje Kristian Krcar

 

 

Iz Njemacke nam preporucuju:

Agencija FRESHFIELD zapošljava njegovatelje u cijeloj Njemačkoj

Agencija FRESHFIELD sa sjedistem u Kölnu i Düsseldorfu posreduje besplatno za kandidate (medicinske tehnicare) iz zemalja koje nisu u evropskoj uniji, na ozbiljne klinike u velike gradove u Njemackoj.

KLINIKEN BAYERN
KLINIKEN NORDDEUTSCHLAND
KLINIKEN NORDRHEIN-WESTFALEN

(Svi koji vec imaju Urkunde/Nostrifikaciju dobiju za 72h Zusage i Termin za Hospitaciju ca. 1-2 Tage, inkl. Transfer i Hotel)

U potrazi smo za medicinskim osobljem (B1/B2!) koji vec rade u Njemackoj i zele da promjene firmu i imaju vec “Bescheid” ili imaju uskoro termin u njemackoj ambassadi (Croatia, Bosnia, Serbija, Makedonia) sa klinike u:

– Kliniken in München
– Kliniken BODENSEEREGION
– Klinik Friedrichshafen
– Klinik Konstanz
– Klinik Fürstenfeldbruck
– Klinik Erding
– Klinik Nürnberg
– Klinik Stuttgart
– Klinik Erlangen

NORDRHEIN-WESTFALEN

– Klinik Bad Godesberg
– 2 Klinike u Bonn
– 3 Klinike u Köln

NORDDEUTSCHLAND

– 3 Klinike Hamburg
– Pflegedienst (Patronaza) Bremen

Odjele: Intensiv, Viszeral, Urologie, Pulmologie, Kinderstation, Neurologie, Kardiologie, Chirurgie, Herzzentrum, OP Saal….

– zvrsena srednja ili visoka medicinska skola (opsti ili pedijatrijski smjer, babice)

– odradjena praksa i polozen drzavni ispit

– B1/B2 certifikat njemackog jezika

Poslodavac obezbjedjuje proces nostrifikacije diplome i sobu/WG. (plata izmedu 2000 i 2200 brutto vor anerkennung, 2800-3000 nach anerkennung plus zuschläge)

Info preko INBOX ili vas C V na: [email protected]

Ako ste zainteresovani za posao njegovatelja ili poslove slične njima možete pregledati ovdje

FB PAGE :FreshfieldRecruiting

tarik freshfield

Medicinari posao

kristian.brain

Freshfield Kristian

Freshfield.de