Image default
Arhiva

Facebook ovako spriječava otvaranje lažnih profila

Kad god neko objavi fotografiju na kojoj se nalazite, bez obzira da li vas je označio ili ne, Facebook će vas obavijestiti.

Kako su objavili na svom blogu, iskoristiti će već postojeću tehnologiju prepoznavanja lica koju koriste kako bi korisnicima sugerirali koje osobe mogu označiti na fotografiji. Na taj način planiraju da onemoguće da neko objavljuje tuđe fotografije bez znanja te osobe.

Ipak, problem bi se mogao pojaviti ako fotografiju objavi neko s kim korisnik nije povezan na Facebooku.

“Uvijek poštujemo podešavanja privatnosti koje ljudi odaberu kad objavljuju fotografiju na Facebooku (bilo da ona uključuje prijatelje, sve ili samo neke), tako da nećete dobiti obavještenje, ako niste uključeni u tu grupu”, navodi se u priopćenju.

Znači, ako neko tko je bio na proslavi kod vaših prijatelja objavi fotografiju na kojoj se i vi nalazite, ali vas dvoje niste povezani na Facebooku, nećete dobiti obavještenje.

Kad vas Facebook i obavijesti o fotografiji na kojoj se korisnik možda nalazi, na korisniku je da potvrdi ili opovrgne tu tvrdnju.

Ono što bi moglo biti korisno je Facebookovo nastojanje da spriječi otvaranje lažnih profila i objavu tuđe fotografije kao profilne.

Related posts

Glaukom i problemi sa vidom

SAVJETNICI

Kako do zaposlenja u Italiji: Informacije, ponude, linkovi za posao

SAVJETNICI

Malina je zaboravljeno zlato

SAVJETNICI

Leave a Comment