Image default
Arhiva

Evo šta nam dolazi naredne sedmice, snijeg i bura…

Pred nama je hladna sedmica sa snijegom i kišom, tako barem tvrde meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak, 18. decembra, u većem dijelu zemlje se prognozira oblačno vrijeme. Većinom sa slabim snijegom, u nizinama i slabom kišom.

Hladni utorak

Sunčanije na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje od 0 do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

U utorak, 19. decembra, prije podne u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro.

U drugoj polovini dana u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu zemlje od -3 do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 0, na jugu zemlje od 3 do 6 stepen.

U srijedu, 20. decembra, od jutarnjih sati do sredine dana prolazno naoblačenje sa sjevera će preći preko Bosne i Hercegovine. U drugom dijelu dana u Hercegovini sunčano, a u Bosni umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje od -4 do -1 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena.

Kiša i snijeg

U četvrtak, 21. decembra, prognozira se novo naoblačenje koje će u Bosni od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U Herecegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2, na jugu zemlje od -4 do -1 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 stepena.

Slično vrijeme kao u sedmici koja dolazi trajat će sve do 26. decembra.

Related posts

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Hrana za svaki dio tijela: Češnjak za srce, kelj za pluća

SAVJETNICI

Bh mesari pomažu akciju Kupuj domaće 387: Prodaju nam jeftino meso iz Poljske

SAVJETNICI

Leave a Comment