Image default
Arhiva

EUROPA JE DANAS PORAŽENA U BOSNI

Ovako mlaka i nejasna odluka PIC-a o referendumu u manjem bosanskom entitetu nije iznenađenje. Međunarodna zajednica se tako ponašala od početka agresije na državu Bosnu i Hercegovinu.Rezultat takvog ponašanja međunarodne zajednice bio je genocid nad bosanskim narodom.

Piše: Dr. Mustafa Cerić

Za Europu ili Zapad ponašanje Rusije u Bosni uvijek je bilo razlog za ispriku za (ne)miješanje u bosanska politička i vojna pitanja na pravi način.

Unatoč agresiji na Bosnu, međunarodna zajednica je nametnula embrago na oružje bosanskim borcima, vezajući im ruke dok su nad njima vršeni srpski zločini do genocida.

Rusija je i danas pobijedila Europu ili Zapad u Bosni. Europa je poražena. Bosna nije poražena. Ona je opet samo ostavljena samoj sebi da gleda i sluša prijetnje Milice Marković, koja danas poručuje da Bošnjaci treba da su uplašeni od srpske vojne slile. Bosancima su opet ruke svezane. Šta ih opet čeka?

Čeka ih ista priča. Vučić nije dugo izdržao sa svojom pričom o mirovnjaku. Vratio se Vučić svom orginalu – zabludi o Velikoj Srbiji!

Čeka ih da se opamete, da se probude, da se osvjeste, da se ujedine, da shvate u kakvom svjetu žive!

Bosna će preživjeti unatoč PIC-u!
Unatoč Rusiji!
Unatoč srpskoj agresiji!

Piše: Dr. Mustafa Cerić

Related posts

Čudna vakta

Ko je škrt prema tebi, ti budi darežljiv prema njemu

Vremenski bilten

Leave a Comment