Enterijer: Devet boja za vaš zid

Proljetni trendovi u enterijeru: Devet boja za vaš zid

Proljeće je idealno vrijeme za krečenje stana i kuće.

Ono što trebate znati je to da za novi izgled prostorije ne morate odmah promijeniti čitavu sobu. Ponekad samo jedan zid dovoljan je da životnom prostoru date novi pečat.

Ova godina donosi prelijepe trendove boja. Stručnjaci su mislili na sve, bilo da želite urediti stan na skandinavski način, unijeti elergantne boje sa puno ličnog pečata ili dizajn u kojem dominiraju pastelni tonovi…

Ponekad samo jedan zid dovoljan je da životnom prostoru date novi pečat FOTO: ILUSTRACIJA

 

Stručnjaci za boje u enterijeru izabrali su sljedećih devet boja koje će biti in. Pa krenimo redom:

Bordo – u trendu su intenzivni tonovi kao što je bordo boja, koja će vašoj sobi dati jedinstven i originalan izgled.

Klasična siva – prostoriji će pružiti suptilan i elegantan izgled. Ova boja obogatit će sobu i inspirirati vas modernim dizajnom.

Limeta zelena – tražite li osvježavajuću boju, pronaći ćete je u limeta zelenoj. Ona će u sobu unijeti dašak svježine i vedrine, a svi oni koji budu ulazili u taj prostor odmah će primijetiti promjenu.

Antracit – je boja koja će ove godine dominirati u mnogim enterijerima. Ton koji prostoru nudi prefinjenost i stil te fascinira elegantnim karakterom. Ono što trebate znati je to da boja zahtijeva jako svjetlo i kontrastne tonove namještaja kako soba ne bi bila tamna.

Pastelni tonovi – prelijepe svijetle boje sa puno bijele i udobnim namještajem pravi su hit u uređenju enterijera u 2018. Delikatne pastelne boje, kao što su roza, svijetlo plava ili menta, odličan su izbor za dizajn zida u skandinavskom stilu.

Golublje siva – jedna je od najtrendi boja u 2018. godini. Prostoru nudi eleganciju i daje lični pečat.

Narandžasta boja – je vesela i puna života. Ono što je sigurno je da će vas ona inspirirati impresivnim enterijerom. Svaka soba sa ovako intenzivnim zidom na prirodan način dobija energiju i toplinu.

Petrol – ako postoji kralj među bojama u 2018. onda je to petrol. Specijalna zelena boja perfektan je izbor za klasične, ali i moderne enterijere. Uz dodavanje luksuznih tkanina u zlatnoj boji petrol garantira elegantan prostor.

Bezvremenska bež – Neke stvari nikada ne izlaze iz moda, a bež je jedna od njih. Boja ima bezvremenski šarm i sposobna je da u sobu unese suptilnost i eleganciju.