Image default
Arhiva

Enis Bešlagić u biznisu sa “Mak Zara” čokoladicama

Glumac Enis Bešlagić zamijenio je glumu, poduzetništvom. Već neko vrijeme Bešlagić je u biznisu sa čokoladicama.

“Kod mene je mala medijska pauza, nekad ne treba ni pristajati sve raditi. Imam nekih privatnih poslova jer se ne može baš od glume živjeti, tako da čovjek nađe svoje izvore primanja. Imamo uvoz i izvoz i proizvodnju čokolada koje su jako popularne u Bosni i Hercegovini i u regiji”, rekao je Bešlagić, za IN magazin na Novoj TV.

Na pitanje kako je biti preduzetnik Bešlagić kaže kako “čovjek misli da nema prostora, ali uvijek ima dovoljno prostora da se može raditi”.

“Kod nas ljudi ne vjeruju u rad, misle da je rad uvijek negdje vani i da će im tamo biti bolje”, dodaje Bešlagić.

U biznis sa čokoladicama, kako saznaje poslovni portal Akta.ba na osnovu raspoloživog sudskog registra privrednih subjekata je ušao sa AS Holdingom iz Jelaha, odnosno sa Arminom Hodžićem i Rusmirom Hrvićem sa kojim Enis sarađuje na brojnim projektima, kao zaštitno lice grupacije.

Prve bosanskohercegovački manufakture čokoladnih pralina, Mak Zara koje su nastale 2007. godine u Vogošći zahvaljujući prijateljima Nirmelu Omiću Edini i Muameru Vlahovljaku. Oni su proizveli čokoladne praline po izvornoj belgijskoj recepturi samo od najfinijih sastojaka. Proces proizvodnje se obavlja ručno u strogo kontrolisanim visoko higijenskim uslovima. Proteklih godina jako su postale popularne i omiljene među svim generacijama.

Related posts

Zakon o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana ujedinio vlast i opoziciju

SAVJETNICI

Jeste li znali da se ovako čiste prozori?

SAVJETNICI

Moje prvo čestitanje Hidžretske nove godine

SAVJETNICI

Leave a Comment