Džeko može biti primjer drugima

Monchi je kazao da je Džeko jedan od onih igrača koji sami mogu dobiti utakmicu, a prije svega je pohvalio njegov način života zahvaljujući kojem još uvijek igra na vrhunskom nivou.

“Džeko trenutno ima 32 godine, ali i savršen profesionalni život kojim treba biti primjer drugima. Trenira kako treba, voli ono što radi, a prošle godine je uspio postići 39 pogodaka. Ove sezone, postigao je pogodak Šahtaru kojim smo prošli u četvrtfinale Lige prvaka, a ako možda nema nezamjenjivih igrača, Džeko je jedan od onih koji sam može dobiti utakmicu”, rekao je Monchi.

Posljednji put kada je Roma igrala na Camp Nou katalonski klub slavio je rezultatom 6:1, ali Monchi smatra da će ishod sada biti drugačiji.

“Znam da je Roma posljednji put poražena rezultatom 6:1 od Barcelone, ali sam siguran da ćemo ovaj put igrati dosta bolje. O Barceloni ne treba trošiti riječi, no imamo pravo da se nadamo najboljem mogućem ishodu”, završio je sportski direktor Rome.

Prvi meč četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Rome igra se u srijedu od 20:45, dok se uzvrat igra šest dana poslije.