Image default
Arhiva

Dvodnevna žalost u Severnoj Makedoniji zbog poginulih u nesreći

Vlada Severne Makedonije je četvrtak i petak proglasila za dane žalosti povodom pogibije, prema najnovijoj informaciji, 14 ljudi u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Skoplje-Tetovo.

Premijer Zoran Zaev je nakon vanredne sednice Vlade kasno sinoć saopštio da je u nesreći kod sela Laskarci poginulo 14 osoba i da je među povređenima njih nekoliko u teškom stanju.

Dvodnevna žalost u Severnoj Makedoniji zbog poginulih u nesreći

Zaev je najavio da će danas posetiti povređene, a da će narednih dana makedonska vlada doneti odluku o pomoći njihovim porodicama.

Kako je istakao, razlozi prevrtanja autobusa u blizini naplatne rampe na autoputu na izlasku iz Skoplja još nisu poznati, a u toku je istraga koju vodi nadležni tužilac.  

“Mobilizovali smo sve snage i kapacitete da pomognemo povređenima. Brzo su intervenisali i policija i bolnice, i državne i prvatne”, rekao je makedonski premijer.  

Zaev je ponovio da je istraga do sada utvrdila da je autobus firme “Durmo turs” koji je išao u pravcu Tetova, prešao na suprotnu kolovoznu traku, probio zaštitnu ogradu i pao u dolinu.

Related posts

Aronija zamjena za apoteku

Koga ugovor štiti, stanodavaca ili podstanara?

U porodici Ibrahimović svi su slijepi: Održali su ih ljubav i sabur

Leave a Comment