Dr. Talić tvrdi da se na pčelnjem otrovu možemo obogatiti

Pčelinji otrov lijek za brojna oboljenja, među kojima su išijas, artritis, bronhijalna astma. Odličan je za regulisanje krvotoka, a u posljednje vrijeme njime su počeli da liječe i oboljele od HIV-a. Otrov pčela je nešto opće poznato, ali da se isti taj otrov skuplja i prodaje za velike pare, mnogi ne znaju.

Za portal www.pravisvajeti.info piše: Admir Talić dr. vet. med.

Kilogram otrova na američkom tržištu bez problema može da se proda za 70.000 USD, a sve zavisi od njegove čistoće. Proizvodnja pčelinjeg otrova mnogo je profitabilnija od proizvodnje meda. Kad to preračunamo, to je iznos od 110,082,oo KM.

Pčelinji otrov je čist proizvod organizma pčela, štiti kapilare, povećava priticanje krvi ka obolelom organu i smanjuje bolove. Za minimalnu proizvodnju pčelar bi trebalo da ima najmanje tri-četiri stimulatora i više desetina, pa i stotina jakih društava. Daje odlične rezultate u liječenju čak 40 različitih autoimunih bolesti, a naročito kada je reč o multipla sklerozi, psorijazi, reumi, artritisu.

Stimulatorske ploče od stakla stavljaju se u košnice, na koje pčele ispuštaju otvor. Pčela poslije toga ne ugine, jer tim postupkom žaoku ne gubi, tako da nastavlja sa životom i radom.

Da bi se dobio jedna gram otrova, koji podsjeća na brašno, potrebno je da ga ispusti 26.000 pčela. Poslije određenog perioda ploče se vade i sa njih se skida otrov, koji bude pretvoren u prah .

Za portal www.pravisvajeti.info piše: Admir Talić dr. vet. med.