Dolazi nam snijeg: U lijepom vremenu uživajmo još ova tri dana

Građani Bosne i Hercegovine u stabilnom i pretežno sunčanom vremenu, uz temperature iznad 20 stepeni, moći će uživati još tri dana.

Već u petak, prema najavama meteorologa, očekuje nas kiša, a u danima vikenda, uz padavine, slijedi i drastičan pad temperatura. Na planinama je moguć i snijeg.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da je slaba kiša moguća sutra popodne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima BiH, ali će u drugom dijelu dana nastupiti stabilizacija.

Temperature se neće znatno mijenjati, bit će od 10 do 15, a na jugu do 20 stepeni. Već u petak bit će dosta kiše, a za vikend slijedi zahladnjenje. Jutarnje temperature bit će dosta niže nego u proteklom periodu, a moguća je i pojava slabijeg mraza – kazao je Nedžad Voljevica iz Zavoda.

Maksimalne temperature u unutrašnjosti zemlje neće prelaziti osam stepeni. Voljevica: U petak dosta kiše Novo pogoršanje Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi koju su sačinili u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u prvom dijelu naredne sedmice bit će stabilnije, bez padavina. Jutra će i dalje biti hladna, a danju će temperatura rasti i do 20 stepeni.

Novo pogoršanje očekuje se od sredine sedmice i pratit će ga obilnije padavine. Najviše kiše 6. i 20. oktobra   Prema najavama, do kraja mjeseca prevladavat će promjenljivo vrijeme, mjestimično će se smjenjivati kiša i sunce, a maksimalne temperature dosezat će 22 stepena. Sunčanih perioda bit će do 22. oktobra, nakon čega slijedi kišovita i hladna sedmica. Najviše kiše past će 6. i 20. oktobra..