Image default
Arhiva

Dolazi nam iPhone sa savitljivim ekranom

Prema glasinama južnokorejskih medija, Apple namjerava da sarađuje s LG-jem na razvoju telefona sa savitljivim ekranima, prenosi Cnet.

Trenutno nema nikakvih dodatnih informacija o iPhoneu sa savitljivim ekranom, osim da Apple navodno ne namjerava da ga predstavi prije 2020. godine.

Ukoliko su ove glasine istinite, to će zaista biti najveća promjena na Appleovim telefonima do sada, ali to vjerovatno neće biti nikakav novitet jer Apple neće biti prva kompanija koja će predstaviti ovakav savitljivi smartfon.

Kao što je poznato, Samsung već nekoliko godina razvija savitljive ekrane i njihov prvi pametni telefon koji će iskoristiti ovu tehnologiju kupci mogu da očekuju već sljedeće godine.

Savitljivost ekrana, odnosno telefona donijet će brojne nove mogućnosti. Na primjer, za telefoniranje i slanje poruka može se koristiti preklopljen ekran koji ne zauzima previše mjesta u džepu, a kada žele da ga koriste za čitanje, vlasnici će moći da otvore ekran i koristite uređaj kao tablet.

Na ekranu za iPhone X Apple je sarađivao upravo sa Samsungom, pa je Samsung Display zaslužan za OLED ekrane desetke, ali u slučaju savitljivih ekrana, Apple želi da smanji zavisnost od najvećeg konkurenta na mobilnom tržištu i koristi LG-jeve ekrane.

Ipak, pošto je do eventualnog predstavljanja ovakvih modela iPhonea ostalo još tri godine, internet će u međuvremenu preplaviti veliki broj dodatnih glasina u vezi sa Appleovim planovima za proizvodnju telefona i iPhonea sa savitljivim ekranom.

Related posts

Život se ne mjeri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah!

SAVJETNICI

Prvi bh. animirani dugometražni film “Ptice kao mi”

SAVJETNICI

Biometeorološke prilike

SAVJETNICI

Leave a Comment